Ytterligare två ryssar gripna i Norge

Två ryska medborgare har gripits i norra Norge misstänkta för att ha fotograferat en militäranläggning, rapporterar norska TV2.

Norges säkerhetspolis PST utreder alla drönarlarm och gripanden av ryska medborgare i landet de senaste veckorna. Arkivbild.

Norges säkerhetspolis PST utreder alla drönarlarm och gripanden av ryska medborgare i landet de senaste veckorna. Arkivbild.

Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Norge2022-10-24 14:38

Personerna greps i lördags i den norra delen av fylket Nordland, som sträcker sig från Brønnøysund i syd till Narvik och Lofoten i norr.

– De två är misstänkta för otillåten fotografering och ställs inför en häktningsförhandling i dag måndag. Ärendet förs över till (säkerhetspolisen) PST och vidare uppföljning av ärendet kommer att skötas av PST, säger polisens förundersökningsledare Steffen Ravnåsen till TV2.

De senaste veckorna har en rad ryska medborgare gripits i Norge, i situationer där de tros ha dokumenterat känsliga platser. Drönare har också orsakat uppståndelse och larm på en rad platser, bland annat vid oljeplattformar och flygplatser.

Förra veckan meddelade den norska regeringen en rad åtgärder med anledning av detta. Säkerhetspolisen PST tog över ett samlat nationellt utredningsansvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!