Trots att Storbritannien formellt redan lämnade EU den 31 januari i år fortsätter brexit att vara ett huvudämne när EU-ländernas stats- och regeringschefer samlas till toppmöte.
Nu handlar det om vilka villkor ska gälla för handel, fiske och andra samarbeten från den 1 januari 2021, då nuvarande övergångsregler löpt ut.
Framtidsförhandlingarna med Storbritannien har hittills gått trögt och är inte alls så långt gångna som alla hade önskat vid det här läget.
EU-sidan tänker dock inte ge upp.
– Vi är hundraprocentigt eniga och vi stöder vår chefsförhandlare Michel Barnier fullt ut, säger Charles Michel efter ledarnas brexitdiskussion på torsdagseftermiddagen.
Fortsatta samtal
I ett gemensamt uttalande ber EU-länderna nu chefsförhandlare Barnier att "fortsätta förhandlingarna under de kommande veckorna", samtidigt som Storbritannien uppmanas att "göra nödvändig rörelse för att möjliggöra en överenskommelse".
– Ett avtal är viktigt för EU men också för Sverige, för vår tillväxt, våra jobb och välfärden. Vi måste göra vårt yttersta från båda sidor för att vi ska nå fram till en överenskommelse, säger statsminister Stefan Löfven (S) på en svensk pressträff inför toppmötet.
Förhandlingarna har främst kört fast på frågan om hur tvister mellan parterna ska lösas, hur man garanterar rättvisa produktionsvillkor och inte minst vem som ska få fiska hur mycket i brittiska vatten.
Barnier hoppas ändå komma vidare under fortsatta samtal i London nästa vecka och därefter under en vecka i Bryssel.
Vad säger Johnson?
Storbritannien har för sin del utlovat besked efter toppmötet om hur man ställer sig till fortsatta diskussioner. En första kommentar från brittiske chefsförhandlaren David Frost är inte direkt positiv.
"Besviken över toppmötesslutsatserna om förhandlingarna. Överraskad att EU inte längre är inriktat på att arbeta 'intensivt' för ett partnerskap", skriver Frost på Twitter, med hänvisning till ordvalen i EU-ledarnas uttalande.
En viss oro finns för att premiärminister Boris Johnson kan tänka sig att helt sonika avbryta samtalen - även om få tror att det verkligen blir så.
– EU vill komma överens och jag tror att det också är bra för Storbritannien att hitta en överenskommelse. Så jag utgår från att båda parter anstränger sig, säger Löfven.
Strid om klimatet
Kring toppmötets andra huvudfråga, klimatet, råder betydligt större oenighet bland EU-länderna. I Bryssel hålls en inledande diskussion om hur man ser på de utsläppsmål till år 2030 som EU-kommissionen vill skärpa till "minst 55 procent", jämfört med utsläppsnivåerna år 1990.
Sverige och tio andra EU-länder, däribland Frankrike och de nordiska länderna, har i en gemensam framstöt tryckt på för att kommissionen ska få igenom 55-procentsförslaget.
På samma gång arbetar dock regeringen också för ett ännu skarpare mål. I riktlinjerna inför ett miljöministermöte nästa vecka anser regeringen att målen bör "skärpas till minst minus 60 procent, med sikte mot 65 procent".
Något beslut om 2030-målen väntar dock inte förrän i december. I sitt uttalande från torsdagen nöjde sig sig ledarna med att konstatera att "alla behöver bidra".
EU-bas i karantän
Under fredagen avslutats toppmötet med diskussioner om relationerna till Afrika och andra utrikesfrågor. Sista delen av torsdagskvällen ägnades åt en genomgång av coronaläget.
Om det sistnämnda har ledarna fått en högst påtaglig påminnelse då EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen bara hann vara med under mötets inledning.
"Jag har just informerats om att en medlem av min stab i morse testat positivt för covid-19. Jag har själv testat negativt, men som försiktighetsåtgärd lämnar jag omedelbart toppmötet för att isolera mig själv", skriver von der Leyen på Twitter.