Flera döda i laviner i Tyrolen

Fem personer har omkommit i laviner i österrikiska Tyrolen på tre dagar. Många laviner har rasat i en ombytlig väderlek.

Flera personer har omkommit i laviner i österrikiska Tyrolen. Bilden är tagen vid en tidigare lavin i Österrike. Arkivbild.

Flera personer har omkommit i laviner i österrikiska Tyrolen. Bilden är tagen vid en tidigare lavin i Österrike. Arkivbild.

Foto: Georg Koechler

Olyckor, katastrofer2021-02-01 13:29

Fyra personer omkom på en och samma dag, i lördags. Alla fyra omkom vid skidorter strax väster om staden Innsbruck.

Två av dem, en 37-årig man och en 38-årig kvinna, begravdes i en lavin på 2 100 meters höjd nära Sellrain. Deras livlösa kroppar kunde grävas fram först under dagen därpå.

En 16-årig pojke omkom ytterligare några mil västerut, i Kühtai. Pojken åkte off-pist med två vänner på 2 600 meters höjd när en lavin utlöstes och det rapporteras sedan ha varit svårt att hitta honom då han inte bar särskild utrustning som skulle underlätta.

En 48-årig man som åkte längdskidor vid anläggningen Axamer Lizum träffades också av en lavin och miste livet.

Under måndagen omkom en 68-årig man i en lavin, i Kellerjoch som ligger öster om Innsbruck.

Ytterligare ett antal laviner har rasat i området under helgen.

Österrikes skidanläggningar håller öppet som vanligt, pandemin till trots. Inför helgen varnade myndigheterna dock för lavinfara, med anledning av en skiftande väderlek – starka vindar och växlande temperaturer.

I snitt omkommer omkring 20 personer till följd av laviner varje år i Österrike.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!