Fortfarande bränder vid ryska militärförråd

Omkring 1 500 människor kämpar mot lågorna, 16 personer har fått sjukhusvård och över 20 byggnader har skadats. Men nu hävdar det ryska försvarsdepartementet att den terrängbrand som krupit in i ett förrådsområde med 75 000 ton krigsmateriel och orsakat explosioner är helt inringad och under kontroll.

I skogarna kring militärförråden där explosionerna inträffade på onsdagen brann det fortfarande dagen därpå.

I skogarna kring militärförråden där explosionerna inträffade på onsdagen brann det fortfarande dagen därpå.

Foto: Ryska civilförsvarsmyndigheterna via AP/TT

Olyckor, katastrofer2020-10-08 21:40

Branden i Rjazanområdet, drygt tio mil sydost om Moskva, startade på onsdagseftermiddagen och har fått ammunition och sprängmedel i förrådsområdet att detonera.

Enligt Rysslands civilförsvarsminister Jevgenij Zinitjev finns över 650 militärer bland dem som bekämpar lågorna även på torsdagen, liksom fyra stora transportflygplan av typen Iljusjin Il-76 och tre stora transporthelikoptrar av typ Mi-8 som vattenbombat eldhärjade områden.

Över 2 300 boende inom en radie på fem kilometer från branden har evakuerats, och enligt Zinitjev har tillfälliga boenden inrättats på skolor och sjukhusområden i regionen.

Militära sprängämnesexperter har sänts ut till omkringliggande bosättningar för att leta efter explosiva föremål som eventuellt kan ha slungats iväg flera kilometer av detonationerna.

Zinitjev har informerat president Vladimir Putin om hur insatsen går.

Även på onsdagskvällen uppgav myndigheterna att situationen var under kontroll.

Räddningstjänstfordon som bekämpar branden i Rjazanområdet.
Räddningstjänstfordon som bekämpar branden i Rjazanområdet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!