Polisen har ännu inte lokaliserat tio personer i det skreddrabbade området, rapporterar den norska nyhetsbyrån NTB. De har nu fått status som saknade av polisen.
Tidigare höll man öppet för att de kunde ha varit bortresta eller evakuerat sig själva utan att meddela polisen.
– Nu har sökandet fått verka lite och vi har fått information som gör att vi skapar oss en bild av dessa personer som vi nu säger är saknade, säger insatsledaren, Roger Pettersen.
Omkring 1 000 personer har evakuerats. Men så många som 1 500 kan komma att behöva lämna sina hem eftersom ett betydligt större område betecknas som osäkert av geologer från Norges vatten- och energimyndighet (NVE).
Stor krater
Larmet om skredet kom in vid femtiden på morgonen. Både försvaret, hemvärnet, civilförsvaret och frivilliga har deltagit i räddningsarbetet. Sök- och räddningsinsatsen kommer att fortsätta under natten, med mindre bemanning.
Polisen är hoppfull och säger att man letar efter överlevande – inte omkomna. Flera hus ligger nere i en 700 meter lång och 300 meter bred krater som jordskredet orsakat, och några står intill kraterkanten. Enligt Pettersen är skredet fortfarande i rörelse. På onsdagen rasade sju evakuerade hus vid kanten, fyra av dem sent på kvällen.
Det inre skredområdet är bara tillgängligt från luften. Flera personer har hissats upp från rasmassorna med hjälp av helikopter. Värmesökande kameror har också räddat liv, enligt polisen.
Sverige skickar hjälp
Svenska Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har skickat en sök- och räddningsstyrka till katastrofplatsen för att bistå i räddningsarbetet, uppger justitiedepartementet i ett pressmeddelande.
– Vi har skickat en nationell resurs som ligger under MSB, som kallas Nusar. Det innebär specialutbildad personal för sök- och räddning vid kollaps och rasmassor, säger Stefan Karlsson, insatschef vid räddningstjänsten Storgöteborg, till Aftonbladet.
Norges statsminister Erna Solberg säger att hon är imponerad av räddningsinsatsen och hur snabbt den kom igång. Det som oroar henne är de personer i området som ännu inte lokaliserats.
– Jag är överens med polisen om att det här är en katastrof. Troligen är det ett av de största skreden vi har haft och med störst konsekvenser, säger Solberg till NTB.
Jordskredet i Gjedrum har även berört den norska kungafamiljen.
"I en situation som fortfarande är oöverskådlig sänder jag en innerlig förhoppning och min varmaste omtanke till alla som drabbats av katastrofen", sade kung Harald i ett uttalande på onsdagskvällen.