Svensk död i svår bilolycka i Österrike

Fyra personer, varav en svensk, har omkommit i en svår trafikolycka med en svenskregistrerad bil i Österrike. Totalt sex personer satt i bilen och de två andra skadades livshotande, enligt polisen.

Fyra personer, varav en svensk, har omkommit i trafikolycka med en svenskregistrerad bil i Österrike, uppger polisen. Arkivbild.

Fyra personer, varav en svensk, har omkommit i trafikolycka med en svenskregistrerad bil i Österrike, uppger polisen. Arkivbild.

Foto: Ronald Zak/AP/TT

Österrike2024-05-31 08:20

Olycksbilen har svenska registreringsskyltar, i bilen satt sex personer som alla arbetade i Österrike.

– En av de omkomna var en svensk man. De övriga fem i bilen var lettiska medborgare, säger en talesperson för den lokala polisen till TT.

Utrikesdepartementet bekräftar uppgifterna och tillägger att mannen, i 35-årsåldern, är hemmahörande i Norrland. Anhöriga är underrättade.

Olyckan skedde strax före klockan halv tio på torsdagskvällen. Bilen voltade enligt polisen flera gånger och krockade sedan in i en grupp träd vid sidan av vägen.

– Det vi vet är att bilen kört rakt fram i en rondell, troligen i relativt hög hastighet, och sedan voltat flera gånger, uppger presstalespersonen.

– Vi vet ännu inte vem det var som körde. Bilen ska genomgå en teknisk undersökning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!