Harry och Meghan väntar sitt andra barn

Harry och Meghan, vars formella titlar är hertigen och hertiginnan av Sussex, väntar sitt andra barn – och kungafamiljen gratulerar.

Hertigen och hertiginnan av Sussex, prins Harry och Meghan, tillsammans med sin son Archie i maj 2019. Nu väntar paret sitt andra barn, uppger en talesperson för familjen till Sky News. Arkivbild.

Hertigen och hertiginnan av Sussex, prins Harry och Meghan, tillsammans med sin son Archie i maj 2019. Nu väntar paret sitt andra barn, uppger en talesperson för familjen till Sky News. Arkivbild.

Foto: Dominic Lipinski/AP/TT

Personligt2021-02-14 21:21

"Vi kan bekräfta att Archie ska bli storebror. Hertigen och hertiginnan av Sussex är överlyckliga över att vänta sitt andra barn", säger en talesperson för paret till Sky News.

En talesperson för Buckingham Palace meddelar att drottning Elizabeth och hennes make prins Philip, samt Harrys far prins Charles bror och alla i familjen är "förtjusta" över beskedet och önskar familjen lycka till.

Prins Harry gifte sig i maj 2018 med den amerikanska skådespelaren Meghan Markle. Året därpå föddes sonen Archie.

Den 8 januari 2020 tillkännagav paret att de önskade att lämna det kungliga livet i Storbritannien. Nyheten slog ner som en bomb. Orsaken till beslutet – kallat Megxit i brittisk press – uppgavs ha varit starkt kopplat till att de ansåg att medierna var alltför närgångna gentemot dem.

Paret bor numera större delen av året i Kalifornien i USA.

Fakta: Harry och Meghan

Prins Harry, hertigen av Sussex, är 36 år och yngste son till kronprins Charles och prinsessan Diana. Prins Harry är nummer sex i den brittiska successionsordningen. Han är major i den brittiska armén och har bland annat tjänstgjort i Afghanistan. Prinsen har tidigare hamnat i en del blåsväder för att ha festat mycket och ofta.

Meghan, hertiginnan av Sussex, är 39 år och kommer från USA. Före giftermålet med prins Harry arbetade hon som skådespelare och är mest känd för sin roll som Rachel Zane i tv-serien "Suits".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!