Trots att Spanien har lättat på många av de restriktioner som infördes med anledning av coronavirusets spridning verkar säsongen inte särskilt lovande för tjurfäktningen, som på senare år har blivit en politisk fråga i landet.
Matadorer och tjuruppfödare anklagar vänsterregeringen för att utnyttja krisen för att motarbeta tjurfäktningen.
– Vi har en regering i Spanien som ser coronaviruset som ett tillfälle att göra sig av med tjurfäktningen helt och hållet, säger matadoren Andrés Roca Rey till tidningen The New York Times.
Han var en av deltagarna i en protest i Sevilla förra helgen, då flera demonstrationer organiserades runt om i Spanien för att framföra krav på regeringen att vidta åtgärder för att rädda traditionen.
"Kräver sin plats"
Även Cayetano Rivera Ordóñez, en av landets mest kända tjurfäktare, har gett sig in i debatten. Under en bild på Instagram , där den skyddsmask som han bär pryds av texten "censurera inte kulturen", kritiserar stjärnan staten – som enligt kritiker inte ger industrin tillräckligt med stöd i krisen.
"Tjurfäktningen kräver sin plats bland de kulturella industrierna med sin tradition, sin ekonomiska vikt och sin popularitet", skriver han.
Intresseorganisationen Fundación del Toro de Lidia uppskattar att sektorn, som i vanliga fall sysselsätter runt 54 000 människor, har drabbats av en förlust på över sju miljarder dollar (runt 65 miljarder kronor). Tjurfäktningssäsongen i Spanien brukar sträcka sig från mars till oktober.
Tjurar till slakt
En av landets få kvinnliga tjuruppfödare, Aurora Algarra, säger att det är beklagligt att ämnet har blivit så politiserat. Hon hade planerat att skicka 70 tjurar till fäktningsarenor i Spanien och södra Frankrike i år, men på grund av virusrestriktionerna har 30 av dem skickats till slakt i stället.
Algarra får en slant för köttet, men det är inte mycket jämfört med vad uppfödningen har kostat, säger hon till The New York Times. Resterande tjurar behåller hon så länge, i hopp om att tjurfäktningen kan komma i gång igen.
Möte med minister
Regeringen anser dock inte att tjurfäktningssektorn har behandlats illa. Förra veckan träffade kulturminister José Manuel Rodríguez Uribes företrädare för sektorn, som efteråt sade att tjurfäktning kommer att undantas från en ny lag som ska skydda djur från att behandlas illa.
En tjurfäktning slutar vanligtvis med att matadoren kör in sitt svärd i tjurens skuldra och tjuren dör.
Fler än 28 000 coronasmittade människor har avlidit i Spanien, som är bland de hårdast virusdrabbade i världen. Pandemin har lett till svåra följder för stora delar av landets ekonomi.