Tågen till Machu Picchu rullar igen

Tågen till Perus största turistattraktion Machu Picchu har åter börjat rulla efter drygt tre veckors trafikstopp till följd av oroligheterna i landet.

Tågen till inkastaden Machu Picchu i Peru rullar igen efter flera veckors stopp på grund av oroligheterna i landet. Arkivbild.

Tågen till inkastaden Machu Picchu i Peru rullar igen efter flera veckors stopp på grund av oroligheterna i landet. Arkivbild.

Foto: Martin Mejia/AP/TT

Peru2023-02-09 02:13

Dock är själva inkastaden fortfarande stängd för turister och det finns inget planerat datum för när attraktionen kommer att öppnas.

I normala fall kommer omkring 4 000 turister per dag för att besöka Machu Picchu och omkringliggande inkaruiner. Turistindustrin i landet beräknas ha förlorat motsvarande drygt 650 miljoner kronor på grund av oroligheterna.

Demonstranter har i flera veckor krävt president Dina Boluartes avgång och att nya val ska hållas. Över 50 människor har dött under protesterna, de flesta av dem demonstranter som drabbat samman med polis.

Boluarte var tidigare vicepresident, men tog över makten i december sedan dåvarande president Pedro Castillo avsatts och gripits efter att ha försökt upplösa parlamentet och införa undantagslagar. Anledningen var en planerad omröstning i parlamentet kring huruvida Castillo skulle avsättas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!