I veckan har tusentals demonstranter, som nu verkar bättre organiserade, fortsatt att kräva president Dina Boluartes avgång. Senast i tisdags svarade polisstyrkor i huvudstaden Lima omedelbart med massiv tårgasbeskjutning.
Tidigare har flera stora demonstrationer hållits i avlägsna regioner på landsbygden i Peru. Undantagstillstånd gäller efter att flera demonstrationer lett till dödsoffer.
Bristen på internationellt stöd skapar en känsla av övergivenhet hos peruanerna, anser Jennie Dador, ordförande för CNDDHH som samlar mr-organisationer i landet.
– Inget av länderna i regionen har gjort något konkret, säger hon.
Tystnad i regionen
Perus nya president Dina Boluarte var inte närvarande på ett regionalt möte med latinamerikanska och karibiska ledare i Argentina i veckan. Mötet undvek i stort att ta upp våldsamheterna i Peru.
De reaktioner som ändå kom på mötet i Buenos Aires är betydligt färre än vad man kunnat förvänta sig, anser aktivister.
– Det internationella samfundet har uttryckt oro, men jag anser att det kunde ske med mycket större kraft, säger César Muñoz på Human Rights Watch i USA.
– Peru har lyckats hamna under radarn, anser Marina Navarro på Amnesty International i Peru.
Ska "sköta sitt"
President Boluarte har uppmanat till en "nationell vapenvila", men samtidigt beskyllt demonstranter samt "paramilitära grupper" för att försöka skapa kaos. Enligt presidenten finns det inga bevis för att polisen har skjutit ihjäl demonstranter.
Regeringen har också gjort klart att man inte vill att omvärlden ska lägga sig i. Colombias president, som på Twitter uttryckt oro, har fått svaret från Perus premiärminister Alberto Otarola att han ska "sköta sitt".
Anhängare till den tidigare presidenten Pedro Castillo, som avsattes i december, kräver att Dina Boluarte ska avgå och att val ska hållas i landet.