– Vi ser väldigt allvarligt på det som kan ha hänt, men jag tycker inte att man ska dra förhastade slutsatser, säger Kristersson på en pressträff.
På frågan om det inträffade kan påverka säkerhetsläget för Sverige, svarar statsministern:
– Det beror helt på vad vi kommer fram till har hänt i Polen.
Ett robotnedslag på polsk mark nära gränsen till Ukraina orsakade i går två dödsoffer. Det är inte fastslaget att roboten avfyrats av Ryssland och inte heller om robotnedslaget skett av misstag eller avsiktligen.
Händelsen ska diskuteras vid ett möte med Nordatlantiska rådet, på Natos högkvarter i Bryssel i dag. Där deltar Sveriges Natoambassadör.
– Vi kommer i detalj att följa exakt vad Natoländerna gör, säger Kristersson.
Det kan också blir aktuellt för Natoländerna att inleda så kallade artikel 4-konsultationer. Det sker i så fall på Polens begäran.
Artikel 4-konsultationer syftar till att fastslå om ett Natolands territoriella integritet, politiska oberoende eller säkerhet hotas.
Som officiell Natokandidat får Sverige delta i de flesta av Natos möten, men om Sverige ska delta i eventuella artikel 4 konsultationer avgör Polen.
– Vi kommer att vara beredda att medverka på alla de möten Nato vill att vi ska vara med i, säger Kristersson.
På frågan om Sverige också kan komma att delta i eventuella militära aktioner från Natos sida, om det skulle bli aktuellt, svarar statsministern:
– Jag tänker inte gå händelserna i förväg. Vi vet fortfarande för lite om vad som hänt i Polen.
Han påpekar att Sverige ännu inte är Natomedlem och därför inte heller har de förpliktelser mot Nato som Natoländer har.
Försvarsminister Pål Jonson (M) kommer i dag att delta på länk i ett möte med kontaktgruppen för Ukrainas försvar. Där deltar försvarsministrar från länder som stödjer Ukraina militärt. Det mötet är dock planerat sedan tidigare.