EU:s Michel Barnier och Storbritanniens David Frost bestämde sig i söndags för att fortsätta överläggningarna om ett post-brexitavtal under måndagen.
EU-parlamentet hade tidigare deklarerat att det måste få besked senast midnatt på söndag för att kunna godkänna en eventuell överenskommelse vid ett extrainkallat sammanträde i mellandagarna. Den deadlinen har nu alltså passerats.
Storbritannien lämnade formellt EU den 31 januari i år, men förhandlar nu med Bryssel om vad som ska gälla för handel, fiske och andra samarbeten från och med den 1 januari, då nuvarande övergångsregler löper ut.
Irländsk skepsis
Trots många och långa förhandlingsdagar har parterna inte lyckats enas om bland annat tillgången till fiskevatten.
Enligt en källa till brittiska BBC kommer det inte att bli något avtal om inte EU gör en "rejäl omsvängning" den närmaste tiden. Det är dock inte troligt, enligt Irlands utrikesminister Simon Coveney.
– EU:s erbjudande i helgen var ett väldigt generöst sådant, och länder som Frankrike, Nederländerna, Danmark, Belgien och Irland kommer högst sannolikt inte att komma med något mer långtgående förslag, säger han till radiokanalen RTE, enligt Reuters.
"Kan säkerligen klara det"
Vid en senare presskonferens om coronavirusets spridning fick den brittiske premiärministern Boris Johnson en fråga om hur han såg på riskerna för ett avtalslöst brexit.
– Situationen är oförändrad – det finns problem. Men villkor under världshandelsorganisationen WTO duger gott och väl för Storbritannien och vi kan säkerligen klara det, svarade premiärministern och fortsatte.
– Det är nödvändigt att alla förstår att Storbritannien måste ges kontrollen över sina egna lagar i alla avseenden och att vi får kontrollera våra egna fiskevatten.