– Det här är landets mörkaste stund och nu närmar sig gryningen, säger Mahn Win Khaing Than.
Precis som de flesta av sina partikollegor i det tidigare regeringspartiet NLD – den fängslade ledaren Aung San Suu Kyis parti – håller han sig för närvarande gömd. Uttalandet kom via Facebook.
Protesterna beskrivs som en revolution.
– För att bilda en federal demokrati, vilket alla våra bröder som har lidit under flera sorters förtryck i flera decennier har drömt om, så är den här revolutionen vår chans att tillsammans kämpa mot det målet, säger Mahn Win Khaing Than.
Minst tolv döda
Enligt lokala medier har mer än tolv personer dödats av militärjuntan vid lördagens protester.
Totalt har fler än 70 människor har dödats i Myanmar under protesterna mot militärstyret.
Stormaktskvartetten "The Quad", USA, Indien, Australien och Japan, har enats om att arbeta tillsammans för att återinföra demokrati i landet, som dock har betydligt närmare band till Kina än till någon av västmakterna.
Flera länder agerar
I ett gemensamt uttalande från kvartetten heter det:
"Som långvariga vänner till Myanmar och dess folk understryker vi det omedelbara behovet av att återställa demokratin och vikten av att stärka den demokratiska motståndskraften."
Fler länder har agerat med anledning av oroligheterna i landet. Före detta kolonialmakten Storbritannien uppmanade under fredagen sina medborgare att lämna Myanmar på grund av "politiska spänningar och oro". Sydkorea meddelade att de bland annat stoppar försvarsutbyte. Ryssland sade att de "analyserar" situationen och att de är oroade över det stora antalet civila dödsoffer.
Polens utrikesdepartement säger att en polsk journalist greps i veckan. Det är i så fall den andra utländska journalist som gripits i landet under protesterna. En japansk journalist hölls tillfälligt kvar av polis i februari.