Det är en 90 personer stor delegation som anlände till Taipei i helgen som fått Kinas utrikesminister Wang Yi att se rött.
Delegationen, som består av politiker, företagsledare, journalister och forskare, leds av oppositionspolitikern och parlamentets talman Milos Vystrcil. Den har redan träffat flera regeringstoppar i Taiwan, som enligt kinesisk politik är en del av Kina.
Kina betraktar Taiwan som en utbrytarregion och försöker hindra dess kontakter med omvärlden.
Wang beskriver resan som en ren och skär provokation.
Tjeckiens regering har poängterat att den inte ger sitt stöd till resan, men anser likväl att Kina har gått för långt i sina reaktioner. Kinas ambassadör i Prag kommer att få förklara Wang Yis utspel, säger utrikesminister Tomas Petricek enligt nyhetsbyrån AFP.
Sinande investeringar
Resan följer på en rad händelser de senaste åren som prövat de tjeckisk-kinesiska relationerna. Kina och kinesiska företag investerade fram till för några år sedan stora pengar i Tjeckien och vid ett besök i Prag 2016 sade president Xi Jinping att ytterligare stora investeringar var att vänta.
Tjeckiens president Milos Zeman var också en stark förespråkare för kinesiska investeringar i Europa, men de senaste åren har tongången förändrats.
Tjeckien har också varit en högljudd motståndare till det kinesiska telekombolaget Huaweis 5G-planer i Europa.
Efter ett maktskifte i huvudstaden Prag valde det nya styret dessutom att avsluta ett vänortsavtal med Peking. Tjeckerna hade enligt avtalet åtagit sig att följa principen om "ett Kina" – det vill säga erkänna Taiwan som en del av Kina.
Lyfter fram Havel
Taiwans finansminister Wang Mei-Hua har träffat delegationen och säger att länderna har många likheter.
– Tjeckien och Taiwan är fria och demokratiska länder som fäster stor vikt vid mänskliga rättigheter, säger hon enligt nyhetsbyrån Reuters.