Misstänkt flygattack mot civila utreds

Afghanistans regering utreder ett flygangrepp i Nimruzprovinsen – en attack som kan krävt över 14 civila dödsoffer, enligt lokala medier. Boende i området ska ha tagit de dödas kvarlevor till provinshuvudstaden Zaranj för att vittna om vad som skett.

Företrädare för den afghanska regeringen under förhandlingar med talibanrörelsen i Doha i fjol. Arkivbild.

Företrädare för den afghanska regeringen under förhandlingar med talibanrörelsen i Doha i fjol. Arkivbild.

Foto: Patrick Semansky/AP/TT

Politik2021-01-10 16:15

Samtliga dödsoffer tillhörde samma familj, och barn finns bland dem som miste livet, enligt boende i det område där angreppet ägde rum.

Regeringen bekräftar att en flygattack ägt rum natten mot söndagen i sydöstra Afghanistan. Enligt regeringen var det dock talibaner som dödades i angreppet.

"En flygattack i Khashrod-distriktet har resulterat i stora förluster för talibanerna, och en utredning runt anklagelserna om civila dödsoffer har inletts", skriver försvarsmakten i ett uttalande.

Talibanerna har tillbakavisat att deras anhängare finns bland de omkomna.

Flygattacken ägde rum i ett känsligt skede. En andra omgång av fredsförhandlingar mellan företrädare för den afghanska regeringen och den fundamentalistiska talibanrörelsen inleddes i Qatars huvudstad Doha i lördags. Förhandlingarna ska under helgen ha ägt rum i en lugn och respektfull anda, uppger en av deltagarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!