Demonstrationer i landets största stad Rangoon och i Mandalay utmanade åter militärstyret på fredagen.
Protester genomfördes även i huvudstaden Naypyitaw och Magwe och Hakha, enligt uppgifter på sociala medier.
Protesterna fortsätter därmed med närmast oförminskad styrka sedan kuppen den 1 februari, och trots militärregimens stundtals våldsamma svar.
Sköt i luften
Minst en person skadades i Rangoon, uppger vittnen för nyhetsbyrån Reuters, och polis ska också ha skjutit i luften för att skrämma demonstranter.
Många av demonstranterna satt ned under protesten, och skanderade prodemokratiska slagord.
Kravallstyrkor har tidigare visat viss återhållsamhet i Rangoon, och förlitat sig på avspärrningar och liknande. Men fredagens utveckling kan tyda på att militärjuntan beordrat hårdare tag.
Enligt uppgifter greps flera personer, en av dem en japansk frilansjournalist som senare släpptes.
Okänd ort
Landets avsatte civila ledare Aung San Suu Kyi har tidigare hållits i husarrest. I veckan har hon förts från husarresten i huvudstaden Naypyitaw till okänd ort, uppger källor inom partiet Nationella demokratiska förbundet (NLD).
Uppgiften återberättas av en av hennes advokater, Khin Maung Zaw, som dock inte kan bekräfta uppgiften. Han säger att han inte fått möjlighet att träffa Aung San Suu Kyi inför den rättegångsförhandling som tidigare har satts till den 1 mars.
Aung San Suu Kyi och flera andra ledande politiker inom det då styrande partiet NLD fängslades vid kuppen. Militären hävdar att man tagit makten på grund av valfusk i parlamentsvalet 8 november i Myanmar, något som internationella valobservatörer ifrågasätter.
FN:s sändebud Christine Schraner Burgener uppmanar omvärlden att inte erkänna Myanmars militär som landets ledare, och att världssamfundet måste skicka en "tydlig signal om stöd för demokrati". Hennes uppmaning gjordes i FN:s generalförsamling med 193 fullvärdiga medlemsländer.