Flera av dem som kommenterar domen mot Chauvin betonar att det här inte är slutet, bland dem USA:s tidigare president Barack Obama, i ett uttalande tillsammans med sin fru Michelle Obama.
"Om vi ska vara ärliga med varandra så handlar sann rättvisa om mycket mer än en enskild dom i ett enskilt fall", säger de, och tillägger att man först och främst måste inse att svarta behandlas annorlunda i USA och att reformer och satsningar behövs.
Minnesotas guvernör Tim Walz är inne på ett liknande spår i sitt uttalande.
"Dagens dom är ett viktigt steg framåt för rättvisa i Minnesota. Rättegången är över, men vårt arbete har bara börjat", säger han.
Tror på reformer
Walz har hamnat i skottlinjen sedan Floyd dödades i maj förra året. Han har fått kritik för att polisen i delstaten tagit i för hårt mot demonstranter, men också för att inte ha gjort tillräckligt i en del fall där demonstrationer urartat i plundring och skadegörelse.
Systematiska reformer är vägen framåt, menar han.
"Vi måste återuppbygga, återställa och tänka om relationen mellan polis och rättsväsende och det samhället de tjänar. Vi måste tackla rasojämlikheter i samhällets alla hörn", säger han.
Den tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton har en mer avslutande ton i sitt inlägg :
"George Floyds familj och samhället förtjänade att hans mördare skulle hållas ansvarig. I dag fick de det ansvaret", skriver hon och tillägger att "Black lives matter".
Fler fall att vänta
Keith Ellison, huvudåklagare i fallet, säger att man antagligen kommer att presentera ett annat fall i sommar. Vilket han syftade på är inte helt klart, men tre andra poliser står misstänkta i Floyd-fallet.
– Vi lade fram allt vi hade i det här åtalet. Vi lade fram det bästa fallet vi kunde, och juryn lyssnade på oss och vi är tacksamma för det, säger han enligt The New York Times.
USA:s president Joe Biden och vicepresident Kamala Harris höll båda tal i Vita huset efter domen.
– I dag drar vi en suck av lättnad. Men det kan ändå inte ta bort smärtan. Vi måste fortfarande reformera systemet, sade Harris, och tillade att USA har en lång historia av strukturell rasism.
Pelosi tvingades förtydliga
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson var en av de första världsledarna att kommentera fallet.
"Jag blev förskräckt av George Floyds död och välkomnar den här domen", skriver han i ett Twitterinlägg.
Representanthusets talman Nancy Pelosi fick först kritik för att i ett tal ha tackat Floyd för att ha "offrat sitt liv för rättvisan". Hon förtydligade senare på Twitter att han borde vara vid liv.
"Han dog inte förgäves. Vi måste säkerställa att andra familjer inte drabbas av samma rasism, våld och smärta", skriver hon.