– Vi vill inte se sammandrabbningar eller upplopp i landet, säger han och anklagar vissa demonstranter för "opassande handlingar".
Samtidigt uppmanar landets största oppositionsparti Prayuth Chan-O-Cha att avgå. Påstötningen kom under ett extramöte i parlamentet som premiärministern, som kom till makten genom en militärkupp 2014, hade kallat till för att diskutera de senaste månadernas omfattande protester i landet.
– Premiärministern är ett stort hinder och en börda för landet. Vänligen avgå och allt kommer att bli bra, säger Sompong Amornvivat, ledare för oppositionspartiet Pheu Thai, det största enskilda partiet i parlamentet.
Hårdare retorik
Under extramötet väntas en omdiskuterad händelse som ledde till mångfaldiga gripanden att diskuteras – när demonstranter gjorde proteströrelsens motståndsgest mot en bilkortege med landets drottning Suthida i ett sällan skådat trots mot landets mäktiga monarki.
Efter incidenten har retoriken mot demonstranterna hårdnat från anhängare till kungahuset. I sociala medier florerar dödshot och bilder på vapen och kistor bredvid kända aktivister.
"Förtjänar att dö"
"Människor som förolämpar monarkin förtjänar att dö", skriver en ultrarojalist på Facebook.
"Thailand behöver inte människor som er", skriver en annan.
De studentledda protesterna kräver premiärministerns avgång och en ny konstitution, med har också vidgats till att handla om monarkin och krav på reformer av kungens makt. I helgen gav sig återigen tusentals människor ut på Bangkoks gator i protest mot landets styre.