Trump ger deklarationer till åklagare

USA:s tidigare president Donald Trump har lämnat över sina inkomstdeklarationer till en åklagare i New York. Men in i det längsta har Trump vägrat.

USA:s tidigare president Donald Trump har överlämnat sina deklarationer som en åklagare på Manhattan i New York länge krävt. Arkivbild.

USA:s tidigare president Donald Trump har överlämnat sina deklarationer som en åklagare på Manhattan i New York länge krävt. Arkivbild.

Foto: Evan Vucci/AP/TT

Politik2021-02-25 16:51

Åklagare Cy Vance i distriktet Manhattan i New York fick ta emot deklarationer och andra efterfrågade dokument från Donald Trump. Vance talesperson Danny Frost säger att dokumenten kom till myndigheten i måndags.

Trump och hans stab tvingades till att följa uppmaningen från åklagaren efter ett beslut i USA:s högsta domstol. Trump hade där begärt att dokumenten skulle ses som personliga, något som domstolen inte godkände, enligt en talesperson för New Yorks åklagarmyndighet.

Enligt källor som mediebolaget CNN talat med handlar det om flera miljoner sidor, som sträcker sig från januari 2011 till augusti 2019.

Även finansiella uttalanden och uppgörelser, dokument som relaterar till deklarationer och skatteåterbäring ingår i samlingen papper.

Distriktsåklagare Vance utreder bland annat om Trump och hans organisationer har genomfört skattebedrägeri, försäkringsbedrägeri och kommit med falsk information om till exempel värdet på tillgångar och fastigheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!