USA: Det kan bli påtryckningar mot Nordkorea

Både påtryckningar och diplomatiska alternativ kan bli aktuellt för att hantera Nordkorea, säger USA:s utrikesminister Antony Blinken.

USA:s utrikesminister Antony Blinken är på besök i Sydkorea.

USA:s utrikesminister Antony Blinken är på besök i Sydkorea.

Foto: Lee Jin-Man/AP/TT

Politik2021-03-18 06:43

Uttalandet kommer några timmar efter det att en nordkoreansk företrädare kallat Biden-regeringens försök att kontakta Pyongyang för ett billigt trick.

Blinken sade under en presskonferens tillsammans med sydkoreanska företrädare i Seoul att USA:s regering skulle slutföra sin översyn av Nordkorea-politiken under kommande veckor.

Antony Blinken reser tillsammans med USA:s försvarsminister Lloyd Austin runt i Asien den här veckan, bland annat för samtal om utrikes- och säkerhetspolitik med Japan och Sydkorea.

De har tillsammans med sina sydkoreanska motsvarigheter gett ett uttalande där de säger att de lovar samarbete vad gäller klimatförändringar, pandemin liksom handel och relationen till Nordkorea.

"Ministrarna betonade att frågor om nordkoreanska kärnkrafts- och ballistiska missiler är en prioritet för alliansen och bekräftade ett gemensamt åtagande att ta itu med och lösa dessa frågor", heter det i uttalandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!