– Jag har haft en diskussion med armén och jag har varnat dem för FN:s säkerhetsråd kan vidta kraftfulla åtgärder. Svaret har varit att: vi är vana vid sanktioner och vi har överlevt sådan sanktioner förr, säger FN-sändebudet Christine Schraner Burgener och uppger samtidigt att minst 38 människor dödats under dagen.
– Vi har nu mer än 50 döda sedan kuppen inleddes plus många skadade, fortsätter hon.
Det var den 1 februari som militärjuntan tog makten i landet, som tidigare hette Burma, och satte den folkvalda ledaren Aung San Suu Kyi i husarrest. Sedan dess har protesterna pågått.
"En massaker"
Tidigare under dagen rapporterade en människorättsorganisation att 18 människor dödats under dagen.
– Det är hemskt, det är en massaker, sade aktivisten Thinzar Shunlei Yi.
I flera av Myanmars städer hade säkerhetsstyrkor då skjutit skarpt mot demonstranter, bland annat i storstäderna Rangoon och Mandalay.
– De öppnade eld mot oss med skarp ammunition. En person dödades. Han är ung, en tonårspojke. Skjuten i huvudet, berättade studentaktivisten Moe Myint Hein som själv skottskadades i benet.
Även i städer som Monywa och Myingyang ska dödligt våld ha använts.
Uppgiften om minst 18 döda kom från människorättsorganisationen Assistance Association for Political Prisoners.
Dessutom rapporteras minst 300 demonstranter gripits under dagen.
I tisdags deltog utrikesministrarna i sydostasiatiska samarbetsorganisationen Asean i en videokonferens med ledarna i militärjuntan, för att medla i krisen. Det verkar inte ha fått effekt.
"Himmelska fridens torg"
Påve Franciskus har vädjat om ett stopp på våldet i sociala medier.
Ärkebiskopen i Rangoon, Charles Maung Bo, jämförde händelserna med studentprotesterna i Kina 1989 som slogs ner med militärt våld.
"I dag är det som på Himmelska fridens torg i de flesta stora städerna i landet", skriver han på Twitter.