Uppgift: Barn fria efter ny masskidnappning

En ny kidnappning av skolbarn uppges ha inträffat i den nordliga nigerianska delstaten Katsina.

En pappa gråter efter att ha återförenats med sin son efter kidnappningen av flera hundra elever vid ett internat i nigerianska Katsina.

En pappa gråter efter att ha återförenats med sin son efter kidnappningen av flera hundra elever vid ett internat i nigerianska Katsina.

Foto: Sunday Alamba/AP/TT

Religion och tro2020-12-20 14:00

Det sker bara dagar efter att de hundratals pojkar som i förra veckan rapporterades kidnappade i samma område ska ha frisläppts.

Enligt en talesperson för den lokala polisen förde beväpnade män bort runt 80 barn på lördagen när barnen var på väg hem till byn Mahuta efter en religiös sammankomst. Nyhetsbyrån AFP rapporterar att ett medborgargarde nu lyckats rädda de kidnappade barnen.

Mycket är fortfarande oklart även kring den första kidnappningen, som skedde i fredags i förra veckan när ett skolinternat stormades av beväpnade män på motorcyklar. De kidnappade pojkarna släpptes fria efter knappt en vecka och kunde återvända hem i fredags.

Nordvästra Nigeria har länge plågats av kriminella gäng som plundrar byar, stjäl boskap, bränner ner hus och kidnappar människor i förhoppningen om lösesummor. Samtidigt är mycket av händelseutvecklingen svår att verifiera, då information från nigerianska myndigheter och medier ofta är mycket osäkra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!