"Pekings försök att skrämma och tysta dem som säger sin mening om mänskliga rättigheter och grundläggande friheter bidrar bara till den växande internationella granskningen av det pågående folkmordet och brott mot mänskligheten i Xinjiang", säger han i ett uttalande.
Kinas sanktioner är en hämnd på koordinerade sanktioner från en rad länder i väst.
Sanktionerna som Kinas utrikesdepartement meddelade på lördagen slår mot ordföranden Gayle Manchin och vice ordföranden Tony Perkins för den amerikanska religionsfrihetsorganisationen USCIRF, samt mot den kanadensiske parlamentsledamoten Michael Chong och en människorättskommitté i Kanadas parlament.
På fredagen satte Kina upp nio britter och fyra organisationer på sanktionslistan. De anklagas för att ha spridit lögner och desinformation om hur Peking behandlat den uiguriska befolkningen.
En av dem som tidigare har drabbats av Kinas bannbullor är svensken Björn Jerdén vid Utrikespolitiska institutet.
Över en miljon uigurer och andra från i huvudsak muslimska grupper har suttit fängslade i korrektionsanstalter i Xinjiang, enligt människorättsförsvarare.
Tidigare har en rad koordinerade sanktioner från USA, EU, Storbritannien och Kanada riktats mot ett antal politiker i Xinjiang-regionen, till följd av rapporter om brott mot mänskliga rättigheter.
”Vi står i solidaritet med Kanada, Storbritannien, EU och andra partner och allierade runt om i världen när vi uppmanar Kina att upphöra med brott mot mänskliga rättigheter och övergrepp mot övervägande muslimska uigurer och medlemmar av andra etniska och religiösa minoritetsgrupper i Xinjiang och att släppa de godtyckligt fängslade", säger Blinken.