Odd Steinar Sørengen väcktes av dottern och hennes mor, som varnade för att huset höll på att rasa. Men familjen hann inte ens ned för trappan från sovrummen innan det kollapsade.
Odd Steinar Sørengen lyckades ta sig ut ur rasmassorna, men dottern och sambon saknas sedan dess.
– Om de är borta hoppas jag att det gick snabbt, säger han till VG från sjukhussängen där han får vård.
På torsdagen störtade en del av ytterligare ett hus ned i skredets krater.
Sammanlagt 46 personer och 14 byggnader evakuerades samma dag sedan sprickor upptäckts norr om skredplatsen i Ask i Gjerderum, uppger polisen.
Räddningsarbetare med hund har under dagen sökt igenom två hus som ligger nere i kvickleran, vilket tidigare har bedömts som för farligt.
"Stor risk"
Polisen beskriver räddningsarbetet som pågår i Gjerdrum som på gränsen till vad som är försvarbart, rapporterar tidningen VG. De två hus som sökts igenom ligger i den minst farliga delen av rasområdet. Ingen har dock hittats i husen.
– Detta är förenat med stor risk och det måste vi hela tiden ta hänsyn till, säger insatsledaren Roger Pettersen till tidningen.
Sökandet försvåras av mörkret.
Enligt polisen befinner sig människor med stor säkerhet i själva skredområdet. De tio saknade söks bland annat med hjälp av helikoptrar utrustade med strålkastare och drönare med värmekameror. Sök- och räddningsarbetet måste till största del ske från luften, eftersom stora delar av rasområdet anses för farligt att ge sig in i till fots.
400 meter
Vissa hus har rört sig upp till 400 meter i skredet, som är 700 meter långt och 300 meter brett.
Insatsledaren Dag André Sylju ville på torsdagen inte uttala sig om hur stort hopp det finns att hitta överlevande.
– Tiden har varit viktig genom hela räddningsaktionen. Ju mer tid som går, desto sämre blir oddsen, sade han till norska TV2.
Roger Pettersen anger en något hoppfullare ton.
– Vi letar fortfarande efter överlevande, säger han vid en presskonferens.
Sammanlagt tio hus med över 30 bostäder har dragits med, och faran för nya skred är inte över, bedömer Norges vatten- och energimyndighet (NVE).
"Stod mitt i raset"
Raset inträffade tidigt på onsdagsmorgonen. Anna Sandman och hennes man Jørgen vaknade av konstiga ljud, berättar hon för NRK.
– Vi försökte komma ut. När vi var på väg till ytterdörren rasade allt runt oss. Och vi stod mitt i raset och hade lera och husrester runt oss. Så vi lyckades aldrig ta oss till ytterdörren, den fanns inte längre, säger Anna Sandman.
De två evakuerades med helikopter. Men sin dalmatiner tvingades de lämna bakom sig.
– Vi hoppas på ett litet mirakel, att vi får se henne igen. Hon har en väldigt speciell plats i våra hjärtan, säger Sandman till NRK.
Det visade sig senare att Sandmans hund räddades under natten. Hunden uppges må bra, förutom en skada på en tass, enligt public service-bolaget.
Svenska Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har skickat en sök- och räddningsstyrka till katastrofplatsen för att bistå i räddningsarbetet.