Perseverance befinner sig i Jerezokratern på Mars sedan i februari i år. Planen är att den bland annat ska samla på sig mineralprover som senare ska flygas till jorden. Ett första sådant försök gjordes i början av augusti, men trots att borrningen verkade lyckad förblev titaniumtuben tom. Men vid det andra försöket, i förra veckan, fungerade allt som det skulle, bekräftar nu Nasa.
"Det är det första borrprovet som någonsin tagits på en annan planet", jublar myndigheten på roverns egna Twitterkonto.
Klipporna i kratern har en gång i tiden legat i eller vid en stor sjö, och USA:s rymdstyrelse Nasa hoppas att de ska innehålla spår av gammalt liv.
Preliminär analys av de prover som tas ska göras av Perseverances egna instrument, men mer fullödiga studier måste göras på jorden. Och till det stadiet är det långt – proverna ska tas hem via rymdskepp som ännu inte är färdiga, och som ska åka tur och retur Mars under det kommande årtiondet.
Samtidigt är USA:s rymdmyndigheter under hård budgetpress. Och dylik forskning är inte billig. Perseverance-projektet har en total budget på 2,7 miljarder dollar (drygt 23 miljarder kronor).