– Jag ser väldigt mycket fram emot att inte behöva hålla dessa hemligheter längre. Det kommer vara en stor lättnad, säger Klaus Pontoppidan vid rymdforskningsinstitutet STSI vid det amerikanska Johns Hopkins-universitetet, som leder arbetet med teleskopet.
Den amerikanska rymdstyrelsen Nasas högsta chef Bill Nelson har tidigare utlovat den "djupaste bilden av vårt universum som någonsin har tagits".
USA:s president Joe Biden kommer att visa upp någon eller några av bilderna i en första pressvisning klockan 23 på måndagskvällen, svensk tid.
Slogs med häpnad
James Webb-teleskopet sköts upp på juldagen förra året och ungefär en månad senare nådde det sin destination i omloppsbana i solsystemet.
Ett uttalat mål är att det ska se längre tillbaka i tiden än människan hittills har lyckats med – och fånga ljus från de första stjärnorna och galaxerna som bildades och fanns efter "big bang", för närmare 13,8 miljarder år sedan.
– När jag såg bilderna för första gången. . . så lärde jag mig plötsligt tre saker om universum som jag inte visste innan, säger Dan Coe, som forskar om det tidiga universum vid STSI.
Astronomen säger sig ha blivit slagen med häpnad av de bilder som kommer att visas upp.
Ser mer ljus
James Webb-teleskopet mäktar med observationer i en mycket större del av det infraröda ljusspektrumet än föregångaren Hubble. Upplösningen blir högre vilket gör det lättare att se det stjärnljus som har "tänjts ut" till infraröda våglängder när universum har expanderat.
Teleskopet har till en början bland annat blickat mot den väldiga Carina-nebulosan, vars mystiska och ljusårslånga gaspelare tidigare har fångats av Hubbles kamera.