Beskedet från den ryska allmänna åklagarens kansli kom på fredagen, där det meddelades att aktivistorganisationen Greenpeace är "oönskad" i Ryssland.
I uttalandet anklagades organisationen och dess medlemmar för att ha deltagit i antirysk propaganda och dessutom uppmanat till att Ryssland ska isoleras ekonomiskt i internationell handel.
Hotas av åtal
Beskedet från Moskva innebär att Greenpeace inte längre kan verka i landet, något som nästan samtliga aktivistorganisationer och grupper för mänskliga rättigheter drabbats av på olika sätt.
Medlemmar i Greenpeace kan dessutom hotas av att gripas och åtalas efter åklagarens beslut.
Ryska organisationer i bland annat människorättsfrågor stämplas som "främmande agenter", vilket innebär att de inte får verka i landet. Men skrivningen om Greenpeace av allmänna åklagarkontoret var ovanligt frän, även enligt rysk standard.
"Oansvarigt beslut"
"Miljöaktiviteterna som Greenpeace genomför åtföljs av aktivt främjande av en politisk ståndpunkt, samt försök att lägga sig i interna nationella angelägenheter och underminera ekonomiska fundament", skriver åklagarkontoret i beslutet.
Greenpeace meddelade på sin ryska hemsida att beslutet är skadligt för Ryssland.
"Nedstängningen av Greenpeace i Ryssland är ett absurt, oansvarigt och destruktivt steg som inte har någonting med att skydda landets intressen", skriver organisationen.