Fler än 500 tips efter Nashvilleexplosionen

Polisen i USA har fått in fler än 500 tips om vad som ligger bakom explosionen i en husbil i centrala Nashville på juldagsmorgonen. Uppgifter förekommer om att en 63-årig man är av särskilt intresse för utredningen, men de har inte bekräftats.

En husbil exploderade i centrala Nashville på juldagen.

En husbil exploderade i centrala Nashville på juldagen.

Foto: Mark Humphrey/AP/TT

Samhälle och välfärd2020-12-26 01:05

Tre personer skadades lindrigt i samband med explosionen. Strax före smällen spelades ett meddelande upp som uppmanade till evakuering.

"Detta område måste evakueras nu. Om du kan höra detta meddelande – evakuera nu", sade en röst, som av en boende i närheten beskrivs som en "datoriserad kvinnlig röst".

Ingen person har sagt sig stå bakom dådet, men enligt källor som nyhetsbolaget CBS News hänvisar till är en 63-årig Nashvillebo av särskilt intresse för utredningen. Mannen uppges ha ägt en husbil liknande den som exploderade på fredagsmorgonen.

Många affärsrörelser drabbade

Men polisen vill inte bekräfta uppgiften.

– För närvarande är vi inte beredda att peka ut någon enskild individ, sade FBI-agenten Charge Doug Korneski vid en pressträff på lördagen, och tillade att man tittar närmare på "ett flertal personer.

Husbilen stod parkerad utanför ett kontor som tillhör telekombolaget AT&T. Explosionen orsakade störningar i telekomtrafiken i centrala Tennessee och omkringliggande delstater.

Smällen hördes flera kilometer bort och förstörde flera fordon som var parkerade i närheten, krossade fönster och skadade ett stort antal byggnader.

Totalt förstördes 41 olika affärsrörelser i den förödande explosionen, enligt Nashvilles borgmästare John Cooper.

Mänskliga kvarlevor

Hur explosionen gick till och om någon befann sig inne i husbilen är ännu oklart. Polisen håller på att undersöka vad som tros vara spår av mänskliga kvarlevor i närheten av detonationen.

Polisen har ännu inget möjligt motiv men man utgår ifrån att explosionen var avsiktlig.

Både lokal och federal polis deltar i utredningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!