Efter andra världskriget försvann hakkorset från en del av truppförbanden vid det finländska flygvapnet, men blev kvar på andra håll.
– Uppenbarligen finns det nu ett beslut att symbolen ska bytas ut vid alla truppförband. Men det tar förstås tid innan den helt försvinner och hur länge det tar kan jag inte svara på, säger Henrik Gahmberg, informatör på Huvudstaben vid det finländska försvaret, till Hufvudstadsbladet.
Hakkorset, även kallad svastika, blev en symbol för flygvapnet efter Finlands självständighet på grund av den svenske greven Eric von Rosen. Han skänkte ett flygplan till den vita sidan under inbördeskriget 1918 och svastikan var hans personliga lyckoemblem, berättar Gahmberg för tidningen.
Symbolen är starkt förknippad med Adolf Hitlers Nazityskland, men genom historien har svastikan bland annat symboliserat sol och lycka i flera kulturer runtom i världen.
För det finländska flygvapnet har dock symbolen lett till pinsamma missförstånd eftersom den i dag är så starkt associerad till nazismen, enligt Ghamberg.
En professor i statskunskap vid Helsingfors universitet, Teivo Teivainen, uppmärksammade på Twitter i veckan att flygvapnet de senaste åren bytt ut hakkorssymboler, vilket Helsingin Sanomat och brittiska BBC rapporterade om.
Teivainen har forskat på symbolens användning i Finland och skriver att det kan finnas risker säkerhetspolitiskt för landet att använda den.