Ett relativt lugn vilade över Lagos när frivilliga och offentliganställda på lördagen började rensa bort spåren från de senaste dygnens oroligheter. Samtidigt fylldes jättestadens gator återigen med trafik sedan utegångsförbudet mjukats upp.
De landsomfattande protesterna mot polisvåld inleddes den 7 oktober och var inledningsvis fredliga, men gradvis trappades konflikten med säkerhetsstyrkorna upp.
I tisdags öppnade säkerhetsstyrkor eld mot demonstranter i Lagos och dödade minst tolv demonstranter, enligt Amnesty International. Armén har förnekat att säkerhetsstyrkor ens fanns på plats.
Ilskan späddes på ytterligare när president Muhammadu Buhari i ett tal två dagar senare uppmanade folket till lugn utan att fördöma våldet mot demonstranterna.
Myndigheterna i Lagos utfärdade utegångsförbud för att stävja oroligheterna. Men detta trotsades av beväpnade gäng som blockerade gator och brände byggnader.
69 kan ha dödats
Våldsamheterna är de mest omfattande som drabbat Nigeria sedan återgången till civilt styre 1999.
President Buhari uppger att 69 personer dödats under de senaste veckornas oroligheter. Av dessa ska 51 vara civila, elva poliser och sju soldater. Buhari lägger skulden för dödsfallen på "huliganism".
Parallellt med att utegångsförbudet i Lagos mjukades upp beordrade Nigerias polismyndighet på lördagen "omedelbar mobilisering av alla polisresurser för att ta tillbaka offentliga platser från kriminella".
Frågan som bedömare nu ställer sig är om hårdare tag från polisen verkligen är rätt metod för att stävja vad som började som protester mot just polisvåld.
FN: Stoppa polisvåldet
Nyligen uppmanade FN:s människorättschef Michelle Bachelet Nigeria att ta krafttag mot polisvåldet.
"Efter att vittnesmål om övergrepp inte har hanterats korrekt under så många år krävs en genomgripande utvärdering av hela säkerhetsapparaten", säger hon i ett uttalande .
Även FN:s generalsekreterare António Guterres har uppmärksammat situationen och uppmanat Nigeria att "sätta stopp för den påstådda polisbrutaliteten".