– Det är som om ett teaterfölje drog in. Vi vet att det är ett spel för gallerierna, de där två är politiker med egna agendor och bryr sig inte om världen, säger hon och lyfter upp sin franska bulldogg Rhubarb så att han inte ska bränna tassarna på den varma asfalten.
De två promenerar nu utefter den stojiga strandpromenaden Quai Gustave-Ador, ett stenkast från parken som huserar 1700-talspalatset där den amerikanske respektive ryske presidenten ska träffas. Vanligtvis brukar Gordo ta sin hund till rastgården inne i Parc de la Grange, men området har varit avstängt sedan förra tisdagen på grund av toppmötet.
– Varför tar vi ens emot Putin? Han är korrupt och har dödat journalister och sina egna. Jag är inte stolt, morrar hundägaren.
Rädda för prickskyttar
På färjan över Genèvesjön mot Parc de la Grange vakar matematikläraren Aurelie Laleu över en grupp 15-åringar som varit på studiebesök på botaniska trädgården. Gruppen är bekymrad eftersom deras skola ligger nära parken och det är oklart om det går att ta sig dit på toppmötesdagen.
– Bussar är inställda, vägar är avstängda och eleverna är rädda för prickskyttar. Jag är inte glad över det här, säger Laleu.
Ytterligare en sak som irriterar henne är att parkområdet där ledarna träffas har rustats upp på rekordtid.
– Det måste ha kostat staden en massa pengar. Det är skamligt att det krävs ett toppmöte för att göra i ordning parken. Jag hoppas verkligen att det här är bra för Genèves image – och att mötet bidrar till världsfred, säger Laleu och får medhåll av sina elever.
"Mycket irriterande"
Hon är inte ensam. De flesta som TT möter omkring den avspärrade och taggtrådsbefästa parken är kritiska. Och få har någon åsikt om huruvida cyberattacker, kärnvapennedrustning, konflikten i Ukraina eller mänskliga rättigheter borde ligga högst på mötesagendan.
– Vi blir glada när de åker härifrån. Besöket är mycket irriterande, säger två kvinnor med småhundar som inte vill uppge sina namn.
– Kunde de inte ha haft mötet ute på landsbygden?
Det podium som är uppbyggt för tv-kameror vid parkens portar verkar störa cyklister och gående vid den hårt trafikerade strandpromenaden. Det avspärrade området för militärfordon och de avstängda busshållplatserna likaså.
"Oh, mon dieu" (ungefär "herregud") hörs från flera som försöker kryssa sig fram.
Vill vara storspelare
De trumpna invånarna till trots rapporteras de styrande i den schweiziska staden vara glada över att strålkastarljuset riktas hitåt. Genève har strävat efter att få stå värd för ett toppmöte av den här digniteten sedan man tog emot USA:s dåvarande president Ronald Reagan och Sovjetunionens ledare Michail Gorbatjov 1985, rapporterar public service-kanalen SBU:s internationella redaktion.
Förvisso har fredsförhandlingar rörande konflikterna i Syrien, Jemen och Libyen hållits här – men de avgörande genombrotten, som kan understryka Schweiz roll som neutral fredsmäklare och diplomatisk storspelare, har uteblivit.
Oddsen är inte stora att det blir ett genombrott nu heller. Men efter en tid av spända utspel kring bland annat Ukrainakonflikten, behandlingen av den fängslade regimkritikern Aleksej Navalnyj och de cyberattacker mot USA:s valrörelse som spårats till Ryssland anses mötet i sig vara en framgång.
I de internationellt präglade kvarteren runt stadens FN-högkvarter är också fler positiva till mötet. En grupp ungdomar som står och väntar på spårvagnen gör tumme upp som svar på TT:s fråga om vad de tycker om världsledarnas besök. Och Laurence Bézaguet, redaktör på lokaltidningen La Tribune de Genève som dyker upp på presscentret, säger att många i hennes närhet är stolta.
– Toppmötet kan boosta stadens diplomatiska ställning. De flesta jag känner tycker inte att det är så allvarligt med avspärrningar under en dag.
Alan Ania, som är föräldraledig med sin treårige son Nathan, är glad att de båda ledarna träffas i hans hemstad.
– Det kan leda till fredlig utveckling. Men jag hoppas de hinner prata om ekonomisk återhämtning efter pandemin också, det behövs, säger han.