Norrmän kan vara drabbade i Mogadishuattack

En eller flera norska medborgare kan vara drabbade i attacken mot hotellet Hayat i Somalias huvudstad Mogadishu, uppger norska UD.

Delar av Hayat hotell i Mogadishu har rasat in in samband med terrordådet.

Delar av Hayat hotell i Mogadishu har rasat in in samband med terrordådet.

Foto: Farah Abdi Warsameh/AP/TT

Somalia2022-08-21 17:15

"Vi arbetar nu med att undersöka och verifiera det genom kända diplomatiska kanaler", skriver Ragnhild Håland Simenstad, kommunikatör på norska UD i ett mejl till VG och fortsätter:

"Vi är bestörta över de brutala terrorattackerna i Somalias huvudstad Mogadishu, bland annat mot Hayat-hotellet. Våra kondoleanser går ut till alla som har förlorat en närstående och till alla som har skadats".

Svenska UD följer situationen, men har i nuläget ingen information om skadade eller omkomna svenskar, uppger UD:s pressjour.

Hotellet utsattes för ett angrepp från islamistgruppen al-Shabab natten till lördag. Det tog över 30 timmar för somalisk polis och militär att få kontroll över situationen.

– Hälsodepartementet har hittills bekräftat att 21 människor är döda och 117 skadade, meddelar hälsominister Ali Haji Adan enligt AFP.

Räddningsarbetare försökte under söndagen röja upp i bråten efter explosionerna och beskjutningen i byggnaden. Delar av byggnaden har rasat och man befarar att många människor är instängda i ruinerna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!