Somalisk polis: Dödlig hotellbelägring över

Den extremistiska jihadistgruppen al-Shabaabs belägring av ett hotell i Somalias huvudstad Mogadishu är över, meddelar landets polis. Minst åtta civila har dödats i angreppet som inleddes i söndags.

Somalia2022-11-28 07:29

– Röjningsinsatsen i Villa Rose-hotellet har avslutats, vi kommer att ge detaljerna senare, sade Sadik Dudishe, talesman för den somaliska nationella polisen på måndagseftermiddagen.

Men Sadik Dudishe berättade ändå att angriparna "hade dödat åtta civila som bodde på hotellet" samt att de "somaliska säkerhetsstyrkorna lyckats rädda omkring 60 civila och dessa var oskadda".

Tidigare kom uppgifter om att ytterligare ett antal människor skadats i striderna – däribland flera regeringstjänstemän.

Hotellet Villa Rose, som ofta besöks av medlemmar i den somaliska regeringen, stormades under söndagen av en grupp beväpnade män från al-Shabaab.

Enligt uppgifter i söndags kväll från landets polis försökte regeringsstyrkor efter attacken att "eliminera" ett antal av angriparna.

Under måndagsmorgonen rapporterades det om fortsatt sporadisk skottlossning och explosioner i närheten av Villa Rose, som är beläget nära presidentpalatset.

Den extremistiska jihadistgruppen al-Shabaab har i 15 år försökt störta landets styre för att införa en islamisk stat som utgår från dess mest extrema läror.

I slutet av oktober genomfördes två bilsprängningar vid en kraftigt trafikerad vägkorsning och minst 120 människor miste livet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!