Man blödde till döds i tjurrusning

En man har avlidit under en festival i östra Spanien efter att flera gånger ha attackerats av en tjur. Attacken fortsatte trots att andra deltagare försökte skrämma bort tjuren.

Den mest berömda tjurrusningen genomförs i staden Pamplona i Baskien. Lördagens dödsfall inträffade däremot i östra Spanien. Arkivbild.

Den mest berömda tjurrusningen genomförs i staden Pamplona i Baskien. Lördagens dödsfall inträffade däremot i östra Spanien. Arkivbild.

Foto: Alvaro Barrientos

Spanien2021-10-31 14:33

Mannen deltog i en tjurrusning i staden Onda i östra Spanien. Under attacken försökte andra deltagare stoppa tjuren, men den 55-årige mannens skador blev så allvarliga att hans liv inte gick att rädda. Han avled på sjukhus av skadorna.

Dödsfallet var det första i så kallade tjurrusningar sedan Spanien öppnade för festivaler efter pandemin.

Staden Onda beslutade efter dödsfallet att ställa in resten av kvällens aktiviteter.

Kraven i Spanien på att stoppa tjurrusningsfestivaler har blivit allt starkare de senaste åren. Bara ett fåtal har genomförts sedan restriktionerna hävdes i somras.

Tjurarna som används vid tjurrusningar deltar ofta också i reguljära tjurfäktningar samma dag, och enligt en undersökning från förra året vill nästan varannan spanjor förbjuda tjurfäktningar. Bara knappt var femte vill bevara traditionen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!