Stödet motsvarar över 30 miljarder kronor. Wickremesinghe säger i ett uttalande att han är "tacksam" för att det nu finns en chans att få "ekonomin på rätt köl" igen.
– Vi är glada att IMF:s styrelse godkänt vårt program, vilket ger Sri Lanka tillgång till upp till sju miljarder dollar i finansiering från IMF och internationella finansiella institutioner, säger Wickremesinghe.
Även IMF:s styrelse bekräftar stödpaketet. Beslutet banar väg för ett fyraårigt program utformat för att stärka Sri Lankas ekonomi och undvika att staten går i konkurs. Godkännandet kommer efter att Kina – Sri Lankas största långivare – gått med på skuldnedskrivningar.
Brist på livsmedel, bränsle och medicin har utlöst utbredda protester medan önationen med 22 miljoner invånare har kämpat med den värsta finansiella krisen sedan landet blev självständigt 1948.
I juli i fjol tvingades den förre presidenten Gotabaya Rajapaksa avgå och fly landet. Efter att ha höjt skatterna rejält och skurit ned på kostnaderna men ändå inte fått ordning på ekonomin är även Ranil Wickremesinghe impopulär.
I slutet av februari ställde regeringen in de lokalval som skulle hållits i mars. Anledningen sades då vara att landet inte hade råd att hålla val. De ska nu hållas i april i stället.