Oppositionsledare ställer inte upp i valet

Tre kandidater har formellt nominerats till onsdagens presidentval i Sri Lanka. Sajith Premadasa, som leder det största oppositionspartiet, är inte en av dem.

Den lankesiske oppositionsledaren Sajith Premadasa under en intervju i förra veckan.

Den lankesiske oppositionsledaren Sajith Premadasa under en intervju i förra veckan.

Foto: Eranga Jayawardena/AP/TT

Sri Lanka2022-07-19 07:39

Den lankesiske oppositionsledaren Sajith Premadasa kommer inte att ställa upp i presidentvalet på onsdagen. Hans parti SJB ger i stället sitt stöd till den tidigare medieministern Dullas Alahapperuma, skriver Premadasa på Twitter, där han meddelar att han drar tillbaka sin kandidatur.

Beskedet från Sajith Premadasa, som tidigare har setts som en av de ledande presidentkandidaterna, kom bara några minuter innan nomineringarna till presidentvalet formellt inleddes på tisdagen.

Dullas Alahapperuma har tidigare varit minister under den kritiserade president Gotabaya Rajapaksa som avgick förra veckan efter att ha flytt till Singapore. Alahapperuma väntas få stöd i presidentvalet av stora delar av den styrande koalitionen.

Förutom Dullas Alahapperuma kandiderar även tillförordnade presidenten Ranil Wickremesinghe och vänsterledaren Anura Dissanayak.

Den som får ta över som president får sitta resten av Rajapaksas mandatperiod.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!