Den ryska säkerhetstjänsten FSB har gett sig på brittiska parlamentariker från bägge partier och många andra offentliga personer, berättar Leo Docherty, biträdande minister vid det brittiska utrikesdepartementet, inför parlamentets underhus enligt brittiska medier.
Docherty pekar ut en grupp nätbedragare som kallar sig "Star Blizzard" som ansvarigt för olika "phishing"-angrepp, där de bland annat har tagit kontakt med sina måltavlor och låtsats vara någon de litar på, för att få dem att klicka på bedrägliga länkar och utvinna information.
"Högprofilerade personer"
– De har riktat sig mot offentliga tjänstepersoner, journalister och civilsamhället. De har riktat sig mot högprofilerade personer och entiteter med en tydlig avsikt: att använda informationen de kommer över för att påverka brittisk politik, säger Leo Docherty.
Dessa angrepp sägs ha pågått sedan åtminstone 2015.
"Gruppen har också på ett selektivt vis läckt information som den har kommit över i sina insatser och förstärkt dessa läckor i linje med Rysslands mål om att skapa konfrontation, bland annat genom att underminera förtroendet för politiker i Storbritannien och likasinnade stater", meddelar Storbritanniens nationella cybersäkerhetsmyndighet.
2018 hackades en brittisk statsfinansierad tankesmedja vars uttalade syfte är att motverka desinformation, varpå den framställdes i ryska statsmedier som partisk i brittisk inrikespolitik och Rysslandsfientlig.
Kort därpå läckte hemliga dokument från då pågående handelssamtal mellan USA och Storbritannien, vilka också rönte stor uppmärksamhet.
Inte lyckats?
Enligt brittiska UD har "vissa angrepp resulterat i att handlingar har läckts", men det slås samtidigt fast att försöken att påverka brittisk politik och det demokratiska samtalet har misslyckats.
"Rysslands försök att lägga sig i brittisk politik är fullständigt oacceptabla och syftar till att hota vår demokratiska process", meddelar utrikesminister David Cameron.