En domare i Westminster Magistrates Court, den lägsta instansen i det brittiska domstolsväsendet, utfärdade utlämningsordern vid en kort domstolsförhandling på förmiddagen. Huvudpersonen själv deltog via videolänk från fängelset.
Det är nu upp till Storbritanniens inrikesminister Priti Patel att godkänna ordern.
Onsdagens avgörande följer på brittiska Högsta domstolens beslut att neka prövningstillstånd för Assanges överklagan mot ett tidigare domstolsbeslut som undanröjde hinder för ett utlämnande.
Kan överklaga
Wikileaks-grundaren, som i många år kämpat för att undvika en rättegång i USA, kan dock fortfarande överklaga beslutet.
Assanges juridiska ombud har fyra veckor på sig att vända sig med inlagor direkt till inrikesministern, och kan även överklaga till högre instansen High Court.
USA har begärt att Assange utlämnas så att han kan ställas inför rätta anklagad för spioneri.
Anklagelserna är kopplade till Wikileaks publicering av stora mängder hemligstämplade dokument och diplomatiska kommunikéer för över ett årtionde sedan.
Tre år i fängelse
Försvaret hävdar i sin tur att den i dag 50-årige australiern agerade i egenskap av journalist när han avslöjade amerikanska överträdelser i Afghanistan och Irak, och att anklagelserna mot honom är politiskt motiverade.
Assange har tillbringat de senaste tre åren i fängelse sedan han uteblivit från domstolen i ett annat mål.
Dessförinnan levde han sju år på Ecuadors ambassad i London för att undgå utlämning till Sverige där han anklagades för våldtäkt och sexuella övergrepp.
Den svenska förundersökningen lades ned i november 2019.