Här är Liz Truss avgångstal

Klockan 14.30 på torsdagen klev premiärminister Liz Truss ut genom porten på 10 Downing Street för att meddela sin avgång. Här är hela hennes tal:

Storbritanniens premiärminister Liz Truss under sitt avgångstal.

Storbritanniens premiärminister Liz Truss under sitt avgångstal.

Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Storbritannien2022-10-20 15:40

– Jag valdes i en tid med stora ekonomiska problem och internationell instabilitet. Familjer och företag oroade sig för hur de skulle kunna betala sina räkningar.

– Putins olagliga krig i Ukraina hotar hela vår kontinent och vårt land har hållits tillbaka allt för länge av låg ekonomisk tillväxt.

– Jag valdes av det konservativa partiet med mandat att förändra detta. Vi har levererat på de höga elräkningarna och på att dra ner på kostnaderna för socialförsäkringarna och vi formulerade en vision om en lågskatteekonomi med hög tillväxt som skulle dra fördelar av friheterna vunna ur brexit.

– Jag inser att jag, givet situationen, inte kommer att kunna leverera på detta mandat. Jag har därför talat med hans majestät konungen för att meddela honom att jag kliver ner som ledare för det konservativa partiet.

– I morse hade jag ett möte med 1922-kommitténs ordförande sir Graham Brady. Vi enades om att en omröstning om en ny partiledare ska hållas inom en vecka. Detta garanterar att vi fortsätter på den inslagna vägen för att leverera på budgeten och upprätthålla den ekonomiska stabiliteten och nationella säkerheten.

– Jag kommer att sitta kvar som premiärminister tills en efterträdare har valts. Tack.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om