I Storbritannien inleddes på torsdagen drottning Elizabeth II:s platinajubileum, då hennes sju decennier på tronen firas med pompa och ståt i hela landet.
Ingen annan brittisk monark har regerat lika länge. Under sin 96-åriga levnad har drottningen klarat såväl världskrig som sina närståendes minst sagt turbulenta privatliv – något som via landets tabloidpress blivit skvaller världen över.
I helgen kommer drottningen att hyllas med pampiga parader, flyguppvisningar och ceremonier – och många britter kommer också att följa firandet framför tv:n eller på den mängd gatufester som anordnas runt om i landet.
"Som mamma"
I London kantas The Mall, som leder fram till Buckingham Palace, av rader med den brittiska unionsflaggan. På en bänk i parken Saint James, intill den brittiska monarkens officiella residens, sitter Sandra Wright och njuter av solen.
Enligt Sandra, som tillsammans med två väninnor är på Londonbesök från staden Doncaster i Yorkshire, ser många britter den 96-åriga drottningen som en modersfigur.
– Hon påminner om våra egna mammor, som också var osjälviska och aldrig satte sig själva i första rummet. Och drottningen har alltid stöttat sina barn – oavsett vad de har ställt till med, säger hon till TT:s utsända.
Väninnan Lesley Twigg nickar.
– Ja, det kan inte alltid ha varit lätt, men hon har alltid behållit sin värdighet – trots allt hon har varit med om under åren, säger hon.
Den tredje väninnan Carol Turnill instämmer också.
– Jag älskar drottningen! När hon kröntes lovade hon att alltid vara drottning och hon har hållit sitt löfte. Men – allt kommer att förändras den dag hon är borta, säger hon.
Populär regent
Att drottningen är extremt populär bland britterna är uppenbart, att döma av resultatet från den opinionsundersökning som årligen genomförs av mätinstitutet Yougov. Där hålls hon allra högst av kungafamiljens medlemmar, följd av prins William. Tronföljaren prins Charles placerar sig först på tredje plats.
Enligt taxichauffören Michael Harvey har drottningen under årens lopp alltid gett intryck av att vara "en reko person".
– Att vara monark är ett tufft jobb, och jag kan inte tänka mig att någon hade gjort ett bättre jobb än hon. Det går helt enkelt inte att tycka illa om henne, säger han och fortsätter:
– Hon har alltid funnits där – och ärligt talat fasar jag för vad som händer den dag hon är borta.
"Gillar inte förändringar"
Frågorna kring den brittiska monarkins framtid blir alltmer akuta i takt med den 96-åriga Elizabeth II:s stigande ålder. Prins Charles står näst i tur att ta över tronen, men många britter skulle hellre se att det blir hans son prins William.
Bland väninnorna på parkbänken i Saint James råder det delade meningar i frågan.
– Jag tycker att de borde hoppa över Charles och gå direkt på nästa generation, säger Lesley Twigg, som dock snabbt får mothugg av sina bänkgrannar.
– Nej, Charles har fått vänta tillräckligt länge. Det är dags att han får en chans, säger Carol Turnill.
De tre väninnorna vill samla familj och vänner för att fira drottningens jubileum. Enligt Lesley Twigg är den brittiska monarkin i trygga händer oavsett vad som händer.
– Vi britter älskar ju pompa och ståt, och vi vill att allt ska vara som det alltid har varit, säger hon och tillägger med ett leende:
– Vi gillar inte förändringar. Inte som ni i Sverige.
Jämför med United
Även Michael Harvey, som på grund av det tilltagande trafikkaoset i den brittiska huvudstaden beslutat sig för att fly staden under festligheterna, instämmer i att kungafamiljen sitter säkert även den dag Elizabeth II är borta.
– Visst, monarkin kanske kommer att skaka till lite, men den kommer absolut inte att försvinna, säger han, och jämför med ett tronskifte inom den brittiska fotbollen:
– Jag tror att de kommer att hamna i samma läge som Manchester United när sir Alex Ferguson slutade som tränare. Först blir det kanske lite skakigt, men efter ett tag är de tillbaka på toppen igen.