Boris Johnson har setts som osårbar. EU-utträdet, som fällde företrädaren Theresa May, drev han igenom utan att blinka. Och även om Storbritannien drabbades hårt av pandemin hejdade regeringen krisen genom tidiga nedstängningar och snabbare vaccinering än nästan alla andra länder.
Men nu har samma frågor kommit tillbaka, i en "perfekt storm" som hotar Johnsons styre.
– Premiärministern har verkligen haft en fruktansvärd månad, säger Catherine Barnard, juridikprofessor vid universitetet i Cambridge, till TT.
Hon listar flera svåra motgångar. För det första fyllnadsvalet i North Shropshire, ett tidigare säkert mandat för Johnsons parti Tories – som nu gick till Liberaldemokraterna.
Hårdför sida
För det andra David Frosts chockartade avgång. Frost var ministern som hade skött EU-utträdet. Men i sitt avgångsbrev hänvisar han till att Storbritannien efter brexit nu är på väg i fel riktning. Frost tillhör den hårdföra sidan i de samtal med EU som fortsätter angående hur gränsfrågorna kring Nordirland ska hanteras. Mot den står en strömning i Tories som hellre kompromissar för att få frågan ur världen.
I sitt brev visar Frost också tydligt sin libertarianska ådra. Den går ut på att staten ska ha en minimal roll i det mesta, inklusive pandemin. Samhället måste "lära sig leva med covid", och undvika "tvångsåtgärder", skriver han.
Och det tredje stora spöket för Johnson är just covid-19, där premiärministern ironiskt nog blivit sin egen värsta fiende. Inte nog med att han retar upp hårdföra Tories som Frost när han nu säger att nya nedstängningar kan behövas för att hantera omikronvarianten. Det yttrade sig i form av att nästan 100 av Tory-ledamöterna röstade emot regeringen om de senaste restriktionerna – ett ovanligt stort uppror i underhuset i London.
Vin och ost
Johnsons pandemiställning undergrävs också av en stadig ström läckor, däribland bilder och videor, som tyder på att makthögkvarteret Downing Street i London internt verkar ha struntat i reglerna.
Den senaste bilden publicerades häromdagen i The Guardian, och visar en vacker vårdag förra året. Premiärministern har uppemot 20 gäster i trädgården, på baksidan av det berömda gatuhuset 10 Downing Street. De umgås i grupper, dricker vin och äter ost.
Problemet är att vid den tiden krävde brittisk lag att umgänge mellan olika hushåll begränsades till två personer åt gången utomhus. Med minst två meters avstånd.
Dominic Raab, vice premiärminister, har försvarat bilden med att residenset också är en arbetsplats, där andra regler gällde.
– Det hade hållits möten hela dagen, och liksom på andra håll kanske man då tar ett glas efteråt, sade Raab i ITV:s morgonnyheter.
Bilden är tagen snett ovanifrån, genom ett fönster i grannfastigheten 11 Downing Street – där finansminister Rishi Sunak bor och arbetar. Men han och hans medarbetare svär sig fria, och säger att det cirkulerar massor med folk i de lokalerna under arbetstid.
– De säger att det rummet är olåst, vem som helst har kunnat gå in där och ta bilden, berättar Catherine Barnard.
"Vart leder det?"
Tidigare har material läckts som tyder på att det hölls julfester på Downing Street då sådana var strikt förbjudna förra året. Men frågan om vem som står premiärministern så nära att hen har tillgång till dylikt material, och samtidigt vill honom så illa att det sprids, förblir obesvarad, säger Barnard.
– Ingen vet. Men det är det som är miljonfrågan: Varifrån kommer detta, och vart leder det?
Premiärministern har i underhuset avfärdat alla anklagelser, och sagt att han bara hållit arbetsmöten i enlighet med reglerna. Och därmed kan han stå och falla med denna fråga.
– Om Boris Johnson visar sig ha ljugit i parlamentet är det normalt något som leder till avgång.