Det är den brittiska tidningen The Independent som ligger bakom undersökningen som publiceras på nyårsdagen, ett år efter att Storbritannien lämnade EU:s tullunion och inre marknad.
Den visar att 38 procent av britterna anser att följderna av brexit varit skadliga för landet medan 27 procent uppger att utträdet ur unionen har lett till förbättringar. Många tycker också att det inte har blivit någon skillnad.
Majoritet: Boris ljög
Närmare sex av tio, 57 procent, anser dessutom att premiärminister Boris Johnson ljög för dem om vad brexit skulle innebära inför folkomröstningen om EU-medlemskapet 2016.
Den konservative tidigare vice premiärministern och brexitmotståndaren Michael Heseltine anser att undersökningen återspeglar en ökande insikt bland de brittiska väljarna om att de har blivit vilseledda.
– Brexitkampanjen baserades på en rad känslomässiga fördomar som skapade en sinnesstämning av nationell frustration, säger han till tidningen.
Ny folkomröstning
En knapp majoritet, 51 procent, av deltagarna i undersökningen uppger att de vill ha en folkomröstning om att gå med i EU igen, varav 39 procent uppger att den borde ske inom de närmaste fem åren. Bara 32 procent uppger att frågan om medlemskap aldrig borde komma upp igen.
Yngre britter är betydligt mer positiva till att återigen träda in i EU. Bara bland dem som är över 55 år är majoriteten emot ett EU-medlemskap.
Undersökningen omfattar drygt 2 000 britter och genomfördes 10–12 december.