Jeremy Hunt slopade – bara tre dagar efter att han tillträtt – de planer på omfattande skattesänkningar i Storbritannien som fick Liz Truss regering i gungning. Om draget räcker för att hon ska kunna sitta kvar på posten återstår att se.
Regeringen stakar nu ut "en ny kurs för tillväxt", twittrar Liz Truss i samband med beskedet om att skattelättnaderna skrotas. "Det brittiska folket vill med all rätta ha stabilitet", skriver hon om framtidsplanen som först var tänkt att presenteras i november. Men det blev mer bråttom än så och beskedet kom redan på måndagen.
Sunak och Mordaunt
Och hur det blir med stabiliteten återstår att se. Brittiska tidningar spekulerar knappt längre om huruvida Liz Truss kommer att fortsätta som premiärminister eller avgå, utan snarare om hur lång tid det kommer att ta innan hon måste lämna ifrån sig makten. Enligt tidningsrapporter diskuterar parlamentsledamöter hur hon ska kunna ersättas.
Rishi Sunak och Penny Mordaunt, som hon besegrade i partiledarvalet i somras, nämns som möjliga efterträdare.
Genom att överge sina och tidigare finansministern Kwasi Kwartengs omdiskuterade skattesänkningar, som skulle finansieras med lånade pengar, anses Truss i praktiken redan ha övergett sin egen politik.
Men själv har hon inga planer på att lämna sin post.
– Jag tänker leda partiet i nästa val, säger hon till BBC sent på måndagskvällen.
"Vi kan inte vinna"
Från hennes egna led av konservativa politikerkollegor höjs dock röster om att hon bör avgå, även om de flesta av dem hittills väljer att vara anonyma.
– Det är klart nu, säger en icke namngiven regeringskollega och anhängare till Truss, skriver BBC.
– Vi kan inte vinna.
En parlamentsledamot som stödde Truss när hon valdes i somras säger till Politico att "det känns som slutet".
– Jag tror att hon är borta nästa vecka.
Under veckan väntas Liz Truss sitta i möten på 10 Downing Street för att försöka övertyga sin partigrupp i underhuset om att hon ska få mer tid. Även Jeremy Hunt kommer att sitta i möten med parlamentsledamöter för att diskutera ekonomin.
Lägre stöd än Johnson
Truss skulle kunna räddas av det faktum att ingen egentligen vill ha ännu en långdragen process för att välja en ny ledare så kort efter det förra interna partivalet, som hon vann. Det finns dock alternativa och snabbare sätt att välja en ny partiledare – som också skulle bli nästa premiärminister – utan att alla partimedlemmar får säga sitt, skriver BBC.
Hur lång tid Truss har på sig att vända trenden är oklart. Vissa gissar att hon kommer att tvingas lämna posten om några dagar, andra att hon har veckor på sig, eller månader.
Opinionsundersökningar vittnar om att stödet för Konservativa partiet (Tories) har rasat till katastrofala nivåer sedan hon tillträdde den 6 september, och att Truss själv har lägre stöd hos folket än hennes yvige företrädare Boris Johnson någonsin haft, skriver The Telegraph. Oppositionspartiet Labour däremot, med Keir Starmer i spetsen, har enligt flera mätningar över 50 procents stöd.