När Sunak berättade om den nya överenskommelsen tillsammans med EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i måndags beskrev han den som ett genombrott. De talade om ett "nytt kapitel" i relationerna mellan Storbritannien och EU efter tre års brexittvistande.
Nu har Sunak rest till Belfast för att framhäva fördelarna för alla inblandade. Nordirland kommer att få en "ofattbar" och privilegierad särställning – med en fot på den brittiska marknaden och en på den europeiska, säger Sunak.
– Ingen annan har det. Ingen, bara ni. Bara här. Och det är vinsten, sade han till företagare i Belfast som samlats i en läskfabrik.
Om allt bara kommer i rullning så kan den brittiska landsdelen bli "världens mest attraktiva ekonomiska zon", enligt Sunak.
Unionister utreder
Sunak behöver få nordirländskt stöd för avtalet av flera skäl.
Dels så har de Londonvänliga unionisterna i Demokratiska unionistpartiet (DUP) bojkottat det nordirländska parlamentet i Belfast med anledning av denna fråga. Det innebär att landsdelen inte har haft en fungerande regering under det senaste dryga året. Dels så finns det en mer strikt och brexitförespråkande falang inom Konservativa partiet, Torypartiet, som länge har lagt stor vikt vid DUP:s synpunkter på brexitvillkoren.
Torypartiet har majoritet i parlamentet, men ett större uppror skulle kunna sätta käppar i hjulet. Och då riskerar Rishi Sunak att gå samma öde till mötes som den tidigare premiärministern Theresa May, som avgick efter att ha fått nobben i parlamentet tre gånger om.
DUP:s partiledare Jeffrey Donaldson meddelar att de kommer att gå igenom överenskommelsen noggrant för att se om och hur den möter deras krav.
"En skör balansgång"
I en intervju i BBC:s radioprogram "Today" på tisdagsmorgonen försvarar Rishi Sunak de lösningar som inte helt och hållet uppfyller unionisternas krav.
Det handlar dels om de skilda vägbanor som ska upprättas i tullen, där han säger att det endast kommer att ske kontroller av icke-deklarerat gods vid brottsmisstanke, dels om EU-lagstiftningen, där han uppger att "endast tre procent" kommer att fortsätta gälla i Nordirland.
Han påtalar också att det nordirländska parlamentet har fått en "broms" att dra i om det kommer lagstiftning som anses gå för långt.
Programledaren frågar Sunak hur det blir om DUP säger nej och fortsätter att vägra regera Nordirland: Kommer han att gå fram med den nya överenskommelsen ändå? Premiärministern svarar inte på frågan – utan konstaterar enbart att "ramverket är det som vi har kommit överens med EU om" samt att det är "otroligt positivt och omfattande".