Al Jazeera-chef gripen i Sudan

Chefen för nyhetskanalen Al Jazeeras filial i Sudan har gripits av sudanesiska säkerhetsstyrkor. Gripandet sker efter massprotester då minst sex personer dödades.

Demonstrationer mot militärregimen i Khartum under lördagen.

Demonstrationer mot militärregimen i Khartum under lördagen.

Foto: Marwan Ali/AP/TT

Sudan2021-11-14 08:55

Tv-bolaget skriver på Twitter att säkerhetsstyrkor gjort en razzia i Al-Musallami al-Kabbashis hem under söndagen, men har i övrigt ingen mer information kring gripandet.

Protester har pågått i landet sedan militärkuppen i slutet av oktober och ökade i styrka efter att kuppledaren, general Abdel Fattah al-Burhan, på fredagen skärpte militärens makt trots vaga löften om att återinföra demokratiskt styre.

Tusentals personer demonstrerade i Sudans största städer på lördagen efter uppmaningar om massprotester från den från prodemokratiska koalitionen i landet.

Sex personer dödades, enligt en läkarorganisation i Sudan. Två av dem som miste livet i sammandrabbningar med säkerhetsstyrkor var tonåringar, rapporterar AFP. Många demonstranter skadades då säkerhetsstyrkor uppges ha avfyrat både tårgas och skjutit skarpt, främst i drabbningar i huvudstaden Khartum och systerstaden Omdurman vid Nilens strand.

Militärkuppen fördöms av en lång rad länder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!