I den tryckande hettan tillbringar Mahmoud större delen av sin tid i lägenheten. Vid de sällsynta tillfällen han går utanför dörren, för att försöka skaffa livsmedel, vatten och andra förnödenheter, gör han det med största försiktighet. Utöver stridigheterna är gatorna osäkra på grund av plundrare och tjuvar. Mobiltelefonen lämnar han hemma, berättar Mahmoud, som av rädsla för repressalier endast vill uppge sitt förnamn.
Nyligen utsattes kvarteret han bor i för beskjutning av styrkor som misstänkte att det gömde sig krypskyttar där. Mahmoud berättar att han var tvungen att gå ut för att övertyga soldaterna om att det bara fanns civila i kvarteret.
Vill till Portugal
Våldsamheterna i Sudan är kopplade till en maktkamp inom det militära styret i det jättelika afrikanska landet.
Runt 1,3 miljoner människor har lämnat sina hem i samband med striderna som utbröt den 15 april. De har tagit sin tillflykt till andra, säkrare delar av landet eller till grannländer som Egypten, Sydsudan och Tchad.
Men många har ingen möjlighet att fly. I likhet med Mahmoud sitter miljontals människor fast i huvudstaden Khartum och de intilliggande städerna Bahri och Omdurman.
Mahmoud, som arbetar för ett teknikföretag, har inte tillräckligt med pengar för att ge sig av. Hans högsta önskan är att kunna ta sig via Etiopien till Portugal, där han har blivit erbjuden ett jobb.
Andra invånare i Khartum säger att de överhuvudtaget inte har några utsikter att kunna lämna staden. En av dem är etiopiska Tana Tusafi, ensamstående förälder till fyra barn. Hon säger att hon inte har något annat val än att stanna kvar och sälja te på gatorna i Khartum, eftersom hennes barn är helt beroende av henne.
– Jag har ingen som försörjer mig, så jag måste arbeta, säger hon.
Attacker mot sjukhus
Elektricitet saknas allt som oftast och de flesta sjukhusen i Khartum har tvingats stänga då många av dem har utsatts för beskjutning. Sedan den 11 maj har sjukhus och andra vårdinrättningar i huvudstaden utsatts för ett tiotal attacker, enligt Världshälsoorganisationen, WHO.
Läkarpraktikanten Hadeel Abdelsayed som arbetade vid en av klinikerna i Khartum uppger att patienter avlidit till följd av att det inte har funnits tillräckligt med syrgas.