Striderna i Khartum verkade inte mattas av, trots försök att få parterna till återhållsamhet.
– Vi vaknade än en gång till ljudet av stridsflygplan och luftvärnsvapen som ekade över hela grannskapet, säger ett vittne i södra Khartum.
Över 500 människor har dödats och närmare 4 200 skadats sedan konflikten mellan den sudanesiska arméchefen Abdel Fattah al-Burhan och Mohamed Hamdan Dagalo, ledare för den paramilitära milisen RSF, utbröt den 15 april.
Omfattande flykt
Parterna har tidigare enats om flera eldupphör, men hittills har samtliga i varierande grad misslyckats och antalet civila dödsoffer blir ständigt fler.
Tiotusentals befinner sig på flykt inom Sudan eller i grannländerna Tchad, Egypten, Sydsudan och Etiopien.
– Man har inte rätt att fortsätta strida när landet håller på att falla isär, säger FN:s generalsekreterare António Guterres, till den saudiska tv-kanalen al-Arabiya.
Sent på lördagskvällen meddelade Storbritanniens utrikesdepartement att 1 888 personer evakuerats genom totalt 21 flygningar.
Svåra beslut
Vissa av dem som nu lämnat tvingades dock till svåra beslut eftersom brittiska medborgare inte tillåts ta med sig familjemedlemmar som saknar rätt att uppehålla sig i Storbritannien.
Den sudanesiske läkaren Abdulrahman Babiker, som fick plats på ett av planen eftersom han arbetar på ett sjukhus i Manchester, tillhörde dem som hade blandade känslor inför att lämna Sudan.
– Jag är tacksam för jag nu äntligen befinner mig på en säker plats och är på väg tillbaka till Storbritannien. Samtidigt känner jag mig nedstämd eftersom min familj – min pappa, mamma, bror och syster – fortfarande svävar i fara till följd av kriget i mitt land, säger han till BBC.
Tidigare under lördagen meddelade USA:s utrikesdepartement att man genomfört en mer omfattande evakuering av både amerikanska medborgare och andra nationaliteter.
Konsulärt stöd
"Vi understödjer amerikanska medborgare och andra som är berättigade att ta sig till Jidda, Saudiarabien där ytterligare personal från USA väntar för nödstöd och konsulär hjälp", skriver utrikesdepartementets talesperson Matthew Miller i ett uttalande.
Försvarsdepartement Pentagon uppgav att färre än 5 000 personer varit i kontakt med UD för att söka hjälp. Det finns inga uppgifter om hur många som fick hjälp att ta sig från Khartum på lördagen.
Pentagon bekräftar att USA har omfattande underrättelseverksamhet i Sudan "för att stödja evakuering" genom flyg eller bussar. USA har liksom flera länder, däribland Sverige, tidigare evakuerat bland annat ambassadpersonal.
Striderna har spridit sig över stora delar av Sudan. I provinsen Darfur vittnar invånare om intensiva strider och plundring. I provinshuvudstaden al-Geneina har enligt FN:s siffror nära 100 personer dödats sedan i måndags.