I helgen intog regeringsstyrkorna Mekele och Etiopiens premiärminister Abiy Ahmed sade att motståndarna i Tigreanska folkets befrielsefront (TPLF) har besegrats.
Under måndagen hävdade Abiy, som fick Nobels fredspris i fjol, att "inte ens en enda person skadades under operationen i Mekele", rapporterar nyhetsbyrån AFP.
I en intervju med TT säger även Etiopiens ambassadör i Sverige, Deriba Kuma Heiy, att inga civila drabbades samt att de flygattacker som sattes in var precisa och riktades mot TPLF-mål i begränsade delar av Mekele, som har ungefär en halv miljon invånare.
Många på sjukhus
Internationella rödakorskommittén (ICRC) rapporterar samtidigt att sjukhusen i Mekele fyllts av skadade, även om det är oklart hur de skadats.
"Ambulanser som körs av etiopiska Röda Korset (ERCS) har transporterat skadade och döda människor till Ayder-sjukhuset i Mekele", skrev organisationen i ett uttalande i söndags.
Omkring 80 procent av patienterna på sjukhuset uppgavs ha fysiska skador. Inflödet av skadade var så stort att sjukhuset fick pausa all annan vård för att personalen skulle kunna ägna sig åt endast akutvård.
Sjukhuset verkar på en "farligt låg nivå" av viktiga utrustning och mediciner, enligt ICRC, som också påpekar att man inte kunnat ta emot några nya leveranser på tre veckor till följd av att alla transporter in till staden stoppats.
Det saknas både liksäckar och mat till dem som ska återhämta sig efter operationer.
Tele- och internetkommunikationerna i Tigray är nedsläckta och det är därför svårt att veta vad som egentligen händer.
Abiy har också förnekat att regeringssoldaterna dödat en enda civil under den knappt månadslånga offensiven i Tigray.
"Etnisk profilering"
Etiopiens människorättskommission (EHRC), som har kopplingar till regeringen men som åtnjuter visst oberoende, skriver samtidigt i ett uttalande på Facebook att den nåtts av "klagomål om etnisk profilering" av tigreaner.
De ska ha utestängts från sina arbeten och belagts med reserestriktioner.
EHCR – liksom internationella aktörer – uppmanar också regeringen att återupprätta kommunikationen. Detta för att oberoende uppgifter ska kunna komma ut, och oberoende organ komma in.
Kommissionen vill också att regeringen ser till att oberoende och öppna granskningar tillsätts för att utreda uppgifterna om grova brott mot mänskliga rättigheter under konflikten och effekterna av den humanitära kris den lett fram till.
TT har sökt bland annat Amnesty International och Human Rights Watch för kommentarer.