Presidentkandidaten Yoon Suk-Yeol, som är favorittippad i onsdagens val, har gått hårt åt kvinnor för att nå unga män som klagar på att kvinnor får förtur i det sydkoreanska samhället.
Yoon beskyller feministrörelsen för landets låga födelsetal,och utlovar hårdare straff mot falska vittnesmål i sexualbrottsfall. Det som väckt mest ilska hos kvinnliga väljare är att han tänker lägga ner landets jämställdhetsdepartement, som ger stöd till bland annat ensamstående mammor, sexualbrottsoffer och minoriteter.
Unga i tjugo- till trettioårsåldern utgör en tredjedel av väljarna, och ses som en svårprognostiserad grupp. Bland de unga kvinnliga väljarna har många tröttnat på tongångarna från de ledande, manliga kandidaterna.
Röstar på Lee
Jeon Seoyeon, 22, säger att hon hade tänkt rösta på den kvinnliga kandidaten Sam Sang-Jung från Rättvisepartiet, som står till vänster politiskt och bland annat arbetar för feminism och hbtq-rättigheter. Nu känner hon sig tvingad att lägga sin röst på Lee Jae-Myung från socialliberala Demokratiska partiet, som ligger hack i häl på konservative Yoon Suk-Yeol i mätningarna.
– Hur mycket jag än vill att vi får den kvinnliga kandidaten till president, tror jag att politik också handlar om att undvika det värsta. Att se till att Yoon Suk-Yeol inte blir president är viktigare, konstaterar hon.
Jeon tycker att det blåser antifeministiska vindar i Sydkorea.
– Män i 20-30-årsåldern säger att feminism kommer förstöra landet. Feminism ses som en olaglig verksamhet i Korea. Manliga vänner har ifrågasatt om jag håller på med feminism, säger hon.
"Delar upp människor"
Han Jeongmun, 25, säger att hon hade velat rösta på ett parti som inte var emot kvinnor.
– Att få en president som delar upp människor och utnyttjar kvinnofientliga idéer för att locka unga manliga väljare är farligt. Jag kommer göra som många andra, och rösta på den minst onda, Lee Jae-Myung.
Han Jeongmun tycker att Yoon Suk-Yeol driver en misogyn politik, men beskyller båda kandidaterna för att komma med ytliga lösningar. Hon pekar bland annat på de låga födelsetalen (drygt 0,9 födslar per kvinna, jämfört med 1,7 i Sverige).
– När det kommer upp på nyheterna sänker man bara priset på babyprodukter och ger bonus för ett tredje barn, säger hon.
– Politikerna tittar inte på roten till problemet. Vi har sett hur det gick för förra generationen och våra mammor när de fick barn. De blev hemmafruar. Att skaffa barn är en jättestor press på kvinnan. Politikerna borde fokusera mer på hur man ska lösa sociala problem.
Han Jeongmun är 25 år och precis klar med sin universitetsutbildning. Hon tillhör en generation som i Sydkorea går under namnet "MZ", och omfattar både så kallade "millennials" och generation Z. Personer födda mellan ungefär 1980 och 2010, som har vuxit upp med idealbilden av ett lyckligt medelklassliv med familj.
Omöjligt ideal
Men, säger hon, som med tiden har insett att det idealet är omöjligt att uppnå.
– Det krävs för mycket och vi kommer inte in på jobb- och bostadsmarknaden. Det gör det omöjligt att klättra på stegen, omöjligt att få ihop pengar utöver det som krävs för att överleva, och därför omöjligt att gifta sig och skaffa barn, säger hon.
Kim Seong-Kon, professor emeritus i engelska vid Seouls nationella universitet (SNU) och gästforskare vid Dartmouth College, säger att många unga väljare ser presidentvalet som ett anti-val.
– De unga vill ha rättvisa och transparens. Något de tycker den äldre generationen inte står för. De har inte heller förtroende för politikerna, och är arga på socialliberala Demokratiska partiet för de astronomiska fastighetspriserna.
Vidare förklarar Kim Seong-Kon att generation MZ ser sig som den förlorade generationen.
– De har svårt att få ett anständigt jobb som är stabilt. De kommer inte in på bostadsmarknaden för de skyhöga priserna. De har redan tvingats ge upp saker som giftermål och familjebildning. De säger "isaengmang", det här livet är förstört, säger han.