Fyra döda i turkiskt anfall i Syrien

Minst fyra personer har dödats i ett turkiskt anfall mot en kurdiskkontrollerad kraftstation i nordöstra Syrien, enligt det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

SDF-soldater håller en position i staden al-Hasakah efter att terrorrörelsen IS stormat ett fängelse. Bild från 27 januari.

SDF-soldater håller en position i staden al-Hasakah efter att terrorrörelsen IS stormat ett fängelse. Bild från 27 januari.

Foto: Baderkhan Ahmad/AP/TT

Syrien2022-02-02 12:05

Delar av kraftstationen slogs ut vilket resulterade i att flera byar och städer i området blev utan el, rapporterar SOHR. Offren i attacken uppges vara personal på kraftstationen samt soldater från kurdiskledda Syriens demokratiska styrkor (SDF).

Attacken ägde rum under tisdagen i staden al-Malikiyah i provinsen al-Hasakah. Ankara uppger i ett uttalande att turkiska stridsplan slog till mot flera ställen som hålls av kurdiska styrkor i Irak och Syrien, inklusive al-Malikiyah. Attackerna var riktade mot tillhållen för kurdiska PKK och YPG. Turkiet betraktar YPG-styrkorna som en terroristgrupp och likställer den med terrorstämplade kurdiska gerillan PKK.

Attacken inträffade i samma provins där IS-medlemmar slog till mot ett fängelse i januari. Det var terrorgruppens största attack i Syrien på tre år och YPG, som utgör stommen i SDF, fördömer anfallet.

"Alla måste agera mot den här attacken nu", skriver YPG på Twitter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!